Домашният ми сайт е отново онлайн, server upgrade

Публикувано / posted 2007-09-17 в категория / in category: Други
  

ogre.jpgДнес, неделя, най-накрая ми остана малко време да си постегна домашния сървър и да вдигна отново онлайн моя си сайт. "Постягане"-то се наложи заради това, че след един upgrade на PHP-то се оказа, че GD модула не може да се инсталира, защото си търсеше по-нова библиотека libgd, а тя пък си търсеше libc6 и си такова таковата. Така е като се ползват нестандартни записи в sources.list…

Наложи да превключа debian-а към unstable. Честно казано, досега винаги съм бил на stable и малко ме беше страх какво ще се получи, но дебиана си е дебиан -- всичко си се upgrade-на автоматично, зададе няколко въпроса дали да ми пази старите конф файлове за php, mysql и т.н. и това беше. Сега съм с PHP 5.2.3, т.е. търся си белята, защото утре ще разработя нещо на него и като се опитам да го кача на някой shared hosting с по-старо PHP и току-виж изгърмяло нещо.

Относно "моя си сайт" -- засега няма нищо качено (този постинг го започнах основно, за да сложа линк към него и Google да го нахапе, а тя каква стана…). Първата ми работа е да си портна Expenses Manager-а към текущата версия на Tangra Framework-а, че нещо пак му изпуснах края на разходите и приходите. След това ще направя една секция, където да си кача разказите. Става въпрос за старите такива, но съм започнал и някои нови неща, които не са фантастика (одъртях и почнаха да ме вълнуват други неща, хм?). Отделно имам 5-6 започнати разказа от времето "га бях" на 25. Преди няколко дни случайно си намерих "development" записките за тях и мисля да ги довърша в най-скоро време.

След това идва ред да си напиша една галерия, че сега като горд собственик на Ixus 70 ще направя един милион безсмислени снимки и трябва да затлача интерсвинщината с тях :-) (мд: май тия дни ще си купя някой статив, че заради паркинсона много се размазват някои снимки).


Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image