Честит първи сняг ли?!?!

Публикувано / posted 2010-12-13 в категория / in category: Други
  

От много време насам се чудя, защо, аджеба, хората честитят първия сняг! Просто не мога да разбера какво хубаво има в това, че е паднал сняг, че да се честити.

Едно време, като бяхме деца -- да, тогава беше кеф -- отваряха се възможности за цял куп нови игри. Например бой със снежни топки, футбол на сняг, пързаляне с миниски…

В днешно време обаче, не само, че не виждам нищо хубаво, ами точно обратното -- само отрицателни неща: заледени пътища, затруднено пътуване до работа, задръствания, ядове, мръсотия, счупени крака, ударерни коли, "жълт сняг", "кафяв сняг" и т.н. и т.н. Но въпреки всичките гореизброени "благини" все ще се намери някой (или най-често някоя) да ти каже нахилен: "Честит първи сняг", все едно ти честити печалба от тотото или нова кола…. FFS!!!

Сега, вероятно е едно от моите асоциални проявления, но хора, моля ви се, не ми честитете първия сняг. За мен това е проклятие. Началото на наистина неприятната част от зимата, която ще продължи 4-5 месеца… Това е dark age в буквалния смисъл. Да се честити първия сняг на някого е все едно да го кълнеш: "Честита ти катастрофа с колата", "Честит хепатит" и т.н.

Естествено, намира се една група, която се кефи страшно на снега -- това са скиорите и те имат всички основания. Да сте живи и здрави, ама на снега мястото си му е по планините -- там да вали ако иска 2 метра… :-) В градски условия единственото смислено нещо, което може да се направи със снега е нещо подобно:

:-D

Айде със здраве и честит първи сняг!


Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image