Схизма

Публикувано / posted 2011-02-16 в категория / in category: Некои съображения
  

Човек и добре да живее си прави блог. Минава време и си прави втори блог. Седим си аз и шизофренията ми срещу огледалото и играем четворка белот.

Напоследък в този блог стана бая бъркоч. Обичайните злободневни постинги се омесиха с технологични, а да не говорим, че в черепната ми кутия се гонят като електрически змиорки няколко завършени идеи за SF разкази. Явно е, че всичко това не е добре да е на едно място и затова декларирам:

СХИЗМА!

Различните ми интереси (вярвания и разбирания) вече ще имат отделни блогове. Технологичната част се мести на ogrelab.ikratko.com. Другите неща (засега) си остават тук.

Бях забравил каква кочина са темите на  Wordpress и подходих прекалено смело към това разделение, което естествено доведе до това, че се наложи да отделя доста повече време от очакваното. Както и да е, разделението вече е факт, новият блог има що-годе смислен "дизайн" (гледах да е опростен и без всякакви излишни педерастийки :-) ) и сега остава да го пълня с разкази за новите ми приключения в страната на Android и мобилните apps.

Някои от съществуващите категории: PHP, Tangra Framework, Java, Android ще изчезнат постепенно оттук (т.е. ще изтрия публикациите, след като гуглев индексира новия блог).

Вероятно няма да мине много време и ще направя и трети блог посветен на графоманските ми страсти по отношение на SF (а и не само) разказите.

По отношение на фантастиката съм замислил нещо толкова чудовищно голямо, че със сигурност ще трябва да намеря съмишленици, иначе едва ли ще успея сам да го развия. Най-общо представете си wiki, което описва галактиката (вселената) в едно бъдеще. Описание не технологичното развитие, на социалните взаимотношения на отделни планети и какво ли още не. Представете си различни хора да пишат SF разкази в този дефиниран контекст -- няма да им се налага да се обясняват излишно еди коя си технология какво и как прави или еди коя си планета, защо е такава или онакава. Open Universe. Споделени герои или сюжетни линии. Две чуждици: fun и кеф :-)


5 Responses to “Схизма”

 1. Nadinka says:

  На добър час на новия блог! Аз ще чакам с нетърпение този с разказите :)))

 2. Огнян says:

  Мерси :-)
  Да се разберем така: ти ще си оправиш настройките на блога, за да мога да коментирам с ник различен от "Id", а аз ще гледам по-бързо да пусна sf блога ;-)

 3. Nadinka says:

  Еххх, проверих си настройките -- могат да коментират Registered Users -- includes OpenID. Не разбирам защо не можеш да коментираш с твоя профил ( а пробва ли с google account?). Не искам да отварям кутията на Пандора като пусна и анонимните :)

  Иначе съм фенка на фантастичните разкази и ще се радвам да прочета твоите!

 4. Огнян says:

  Шегувам се за настройките, но явно има някакъв бъг в цялата работа. Точно с google OpenID account-a като коментирам и се показва само "Id" за ник.
  А иначе за пускането на анонимните: не е толкова страшно. Аз съм ги пуснал, но съм сложил да има проверка за ботове с въвеждане на числа и на седмица има не повече от 1-2 коментара, които се налага да изтрия… В твоя случай на доста по-популярен блог + това, че си хубава жена + това, че от публикацията "14" се разбира, че в момента си free -- може да се очаква да те налазят още обожатели, но пак едва ли ще се налага да триеш повече от 3-4-5 коментара на седмица ;-) :-)

 5. Nadinka says:

  Хехе, категорията хейтъри побира не само (отхвърлени) ухажори, ами всякакви комплексирани личности, на които нямам намерение да давам терен :)
  Моят блог също дълго време беше отворен за всеки, който има да каже нещо, независимо дали има име или не. Злоупотреби се с гостоприемствтото ми.

  Хайде сега, не се отплесвай. Работи върху SF блога :D

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image