Блогрол -- блогови струпеи

Публикувано / posted 2007-12-13 в категория / in category: Некои съображения
  

Днес реших да се подмотвам и отделих известно време да прегледам блоговете, които чета, но тъй като нямаше много нови постинги се опитах през техните блогролове да намеря нещо, което си струва. Както можете да се досетите -- сложна работа се оказа. Направи ми впечатление, че има известно тематично групиране на блогроловете, т.е. примерно блог на IT човек основно има линкове към IT блогове в блогрола. Ето и основните групи, които забелязах:

  • IT -- най-голямата. Нормално, поне доскоро не беше лесно не-IT да си направи блог.
  • Творци -- писатели, художници, поети, фотографи. Имане малко доста добри, но повечето са доста отнесени и бързо омръзват.
  • Пишман коментатори -- всякакви нереализирани журналисти и недое*али тинейджъри. Със сериозен и "компетентен" тон нареждат как трябва да е устроено обществото, държавата и света. Взели са се прекалено насериозно и бълват толкова глупости, че направо не е за вярване.
  • Коментатори -- хора от всякакви професии, които когато седнат да коментират дадено събитие се отнасят сериозно, проучват си фактите и се изказват добре структурирано и логично последователно. Истинско удоволствие е да се чете. За съжаление са много редки…
  • Fun linkers -- наслагали са смешни линкове и Youtube клипчета. Забавно, но досега не съм bookmark-вал подобен блог.

Това, което ми направи впечатление в цялата работа е, че няма разнообразие в блогроловете и се получават едни такива струпеи от които няма излизане. Човек търси някой нов блог, но като примерно стартира от IT блог трудно може да излезе от IT темата, колкото и да клика на блогрола. Та това ме принуди сега, като няма какво да чета, да пиша. Да живее графоманията! :-)


One Response to “Блогрол -- блогови струпеи”

  1. Longanlon says:

    чинно се припознавам в третата категория :)

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image