SVN ядове

Публикувано / posted 2007-04-26 в категория / in category: Други
  

Днес в работата нямахме интерсвинщина до към обяд -- провайдера си сменявал някакви сървъри, ала-бала. По някое време се оказа, че май само DNS сървъра не работи и сложих ръчно друг DNS и успях да загубя половин час в четене на новинарски сайтове. Е, прекъсваше си TCP трафика от време на време, но като човек се подмотва не му прави такова впечатление.

Проблемът дойде, когато по някое време се опитах да си комитна промените по сорсовете -- цял ден бях писал phpdoc коментари. Комит-а тръгна, вървеше си ОК, но в един момент интернета запече и дотам. След 5 мин. пробвах отново обаче ми изрева, че копието ми не било up-to-date и да съм update-нал първо. Пробвам update и ми реве "еди кой си обект вече е scheduled for commit". Абе джанъм, нали тоя SVN работеше на транзакции -- или всичко влиза, или нищо?! Как стана така, че първата транзакция не е ОК, а в SVN има разни неща?! Всъщност това, което ме учудва е следното: с локалния SVN никога не ми се е случвало подобно нещо, а само със sourceforge става така.
Дали е бъг на TortoiseSVN или нещо sourceforge са омазали…

Както и да е, с малко ръчна намеса комитнах нещата, каза ми сто пъти merged и сега ако се скапало нещо ще си отворя лимита от псувни и за 2008…


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image