Домашните компоти vs. Coca-Cola

Публикувано / posted 2007-12-17 в категория / in category: Некои съображения
  

kompot.jpgБях легнал, но нещо не можах да заспя. Станах и си направих един сандвич. Нямаше никакво безалкохолно и се чудех какво да пия. Сетих се, че може да има някой компот и за щастие открих един от дюли.

Както и да е, хапнах, пийнах и ми дойде следната мисъл в главата: "Едно време зверски ми беше писнало от компоти и само се чудех как да се докопам до някоя кола или поне "Етър" , а сега е точно обратното".

Как се стигна до тази ситуация?

'га бях келеш (12-16) имахме две места -- едното в Овча купел, едното на язовир Искър. И на двете гледахме малини, ягоди, вишни, дюли, ябълки и т.н. Като узрееха се почваше един безумен процес на бране, мъкнене, варене на компоти, сладка и други подобни "простотии". Навремето наистина ги смятах за простотии, защото вместо да съм с другите келеши, нашите ме мъкнеха по местата да помагам. Това определено ми беше толкова досадно, че се пренасяше и като отношение към резултата -- компотите.

Както и да е, мина време, порастнах, започнах да си изкарвам парите и минах в другата крайност -- газирани напитки, най-вече кола. Имало е периоди в които в продължение на месеци не съм пил вода ами само разни купешки безалкохолни. Нерядко се е случвало се е да изпивам по 4 литра кола на ден.

В един момент колата ми писна и я спрях, като минах на фанти-манти, спрайтове-майтове и тоници-моници. Това също отмина.

След това настъпи айрянената криза -- само Хайрян пиех, другото ми беше омръзнало. Така продължи около 4-5 месеца.

След това минах на чиста водица -- 7-8 месеца.

Към настоящия момент нямам доминираща напитка -- общо взето я карам на вода, ОБИКНОВЕНА лимонада, някой друг натурален сок и… компоти. Кока-кола пия само по разпивки с водка или ракийка.

Преди малко, докато пиех компота от дюли, до такава степен ми се претовариха вкусовите рецептори, че се наложи да го разредя с вода, за да не се рибутна целия… Толкова интензивен вкус не бях усещал от … предишния компот, който бях пил преди 1-2 седмици -- от малини. Като се замисля сега се чудя, как съм могъл да пия толкова време кола при положение, че е ебати и изкуствения шит. Не че няма случаи в които е най-подходяща -- примерно пица без кола за мен не е пица, но все пак е направена от химикали… Между другото -- около 2% от колата е едно вещество което по железариите се продава като "Ръждопреобразувател". Няма майтап. Някаква киселина беше. Нейното действие е много специфично върху човешкия организъм -- засилва жаждата.

Coca-Cola България така и така изкупиха общо взето всякакви конкуренти като минерални води, натурални сокове и други. Защо не вземат да започнат да произвеждат и компоти? Ще им стана отново клиент.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image