Няколко реда коментар за изборите

Публикувано / posted 2011-10-24 в категория / in category: Коментари
  

Разочарован съм от това, че Светльо Витков взе само 1,7%. Очаквах да има повече хора, които поне на първия тур да направят протестен вот и да гласуват за него. Май наистина няма недоволни хора в тази държава…

Радвам се за преднината на Плевнелиев. Каквото и да говорят за него, той е един от малкото кандидати, който е съумял да изгради успешна организация и има реален управленски опит. Всичко останало е бошлаф. Дано той да е следващия президент.

По отношение на "Синята коалиция": Както казах и преди: RIP.

По отношение на БСП: изглеждаха прекалено доволни. Един от политолозите каза, че това било "съживяването" на БСП. Все си мисля, че основната заслуга високия резултат е на Стефан Данаилов. Не защото е направил нещо, а защото просто си е той -- с неговата популярност и харизма.

По отношение на Кунева: казват, че това пък било съживяването на НДСВ. Дано да не е така. Предпочитам Кунева да създаде нова, нейна си партия (ако това въобще е възможно). В момента в който около нея се видят някои от компрометираните стари муцуни на НДСВ и това ще е game over за нея.

По отношение на местните избори: кметовете са си кметове, но по-важни са общинските съветници. Аз така и не можах да намеря подробна информация кой какъв е и защо е. Там явно се гласува основно на партиен принцип. Какви са тези хора, които ще бъдат избрани -- така и не стана много ясно (поне за мен) .


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image