Дянков ли ви е болката?

Публикувано / posted 2011-11-30 в категория / in category: Некои съображения
  

Преди няколко дни по една от кабелните телевизии гледах интервюта от центъра на София, където подпитваха хората за мнението им за кризата, промените в пенсионната политика, здравеопазването и финансите на страната. Доста често (или поне това показаха в репортажа) хората се критикуваха (най-меко казано) министръра на финансите Дянков, че не бил давал пари за това, не бил давал за онова, бил най-некадърния финансов министър, който сме имали и т.н.

Двама от интевюираните казаха нещо, което и преди съм го чувал често в различни вариации: "Как да живееш с такава заплата? Сметките са ми X лева, по кредитите плащам Y лева, за храна отиват Z. Какви са тия заплати? Този Дянков е некадърник. Трябва да го махнат. Аз изнемогвам."

В такива случаи си помислям: WTF?! Някой, който дори собствените си финанси не може да управлява и е бил достъчно "непредпазлив" да се загроби с непосилен кредит дава оценка за работата на финансов министър (който и да бил той), който отговаря за финансите на цяла държава? Джони, Джони…

 


2 Responses to “Дянков ли ви е болката?”

  1. А забелязал ли си, че Борисов подкрепя такъв тип мислене -- да се изкара Дянков виновен за всичко. Някой ден ще го изхвърли като мръсно коте.

  2. Огнян says:

    Честно казано -- не, но той Дянков доброволно сам привлича целия flak с неговите изказвания от тип "последна инстанция" (той реално наистина е последна инстанция, когато става дума за финанси и това, че не го е страх да отнесе негативите (за разлика от много други министри и най-вече Бойко) е похвално).
    Между другото -- вероятно е много скоро да се случи това с изхвърлянето, защото Дянков наскоро направи две доста показателни изказвания в тази насока:
    1. "Това е дясно правителство, а не ляво и докато аз съм финансов министър ще провежда дясна политика" -- беше заявено по повод някое от множеството искания от за повече пари за дадено министерство. Каза го сякаш да се презастрахова, че няма да отстъпи и ако трябва ще напусне правителството.
    2. "През 2015 година ГЕРБ пак ще е на власт, но аз няма да съм министър, имам други планове." -- Това е от вчера. Прозвуча ми като: "Вече сериозно ми писна от глупостите на някои хора. Довършвам каквото съм започнал и след това се оправяйте!"

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image