ACTA затъмнение

Публикувано / posted 2012-02-11 в категория / in category: Да се чувстват напсувани
  

Друга полза от ACTA може да няма, но поне за пореден път се видя колко са обективни нашите прехвалени големи частни телевизии БТВ и Нова. Според тях протестите срещу  ACTA бяха толкова маловажни, че ги бяха изнесли след 10-тата минута при репортажите от тип "дядо Стойчо от село Вълчи трън има козичка с тигрова окраска".  Мислех да ги напсувам подобаващо, но за момент се опитах да се поставя на тяхно място и стигнах до извода, че вероятно никак не е лесно да си евтина курва, която няма алтернатива.

За контраст: БНТ започнаха с това като водеща новина. Само за уточнение, че тези хора пряко зависят от капризите на правителството и рискуват доста (повече). Браво за куража!

Първо място за слугинаж печели телевизия Европа, където не само не показаха репортаж, ами в най-добрите традиции на Гьобелс използваха комбинация от изопачаване и прикриване на факти, за да покажат колко хубаво нещо е ACTA.

Full disclosure: Аз съм фен на ГЕРБ, гласувал съм за тях няколко пъти, но започват да се натрупват прекалено много простотии. Издънката с ACTA е симтом за комбинация от  голямо некадърие, безхаберност и корупция. Още съвсем малко ми трябва, за да ме обърнат от фен във враг и да започна да бълвам по тях огън и жупел, змии и гущери. Бойко Борисов много скоро ще трябва да отстреля някой министър, за да тушира напрежнието и тъй като явно няма как това да е Цветанов или Дянков, защо да не е сега Трайков или поне този от заместниците му, който е привижил подписването на ACTA до министерски съвет.

А относно телевизиите: Нова отива и тя назад в подредбата, точно до БТВ и другите канали, които не стават за гледане като Pink TV, Romantica и т.н.


2 Responses to “ACTA затъмнение”

 1. Светльо says:

  Герб ме загубиха, като фен още почти отначало, а сега това с Акта и шистовия газ премина всякакви граници … толкова е ясна корупцията в това правителство че не е истина просто …
  А и като цяло интернет взима с постоянни темпове дял от телевизията, така че е нормално да са съгласни със законопроекта.
  А като цяло тия нашите продажни и манипулативни телевизии отдавна съм се отказал да ги гледам и много се радвам от тази си постъпка. При шистовия газ ми направи впечатление че ТВ Европа отрази събитието доста по-нормално, отколкото "експертите" от БАН ( една корумпирана бабичка в нова тв ) … също при размириците в катуница пак по ТВ Европа ги отразиха от нашата гледна точка и естествено по Скат ТВ …
  Но като цяло според мен почти нищо не остана на телевизора в сегашния му вариант … с нетърпение чакам Smart TV

 2. Огнян says:

  Да, перефразирайки един бивш президент "…да идва Smart TV" :-)

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image