Житие и битие грешнаго Явора Колева

Публикувано / posted 2012-02-14 в категория / in category: Некои съображения
  


И на него не му е лесно. От една страна не може да не изпълнява нарежданията на началниците си (които са обрали голямата част от парсата), от друга е на топа на устата и ще го отнесе първи. Като се има предвид уязвимостта на сайтовете на държавните служби може да се получи така, че недай си боже Anonymous да вземат да кракнат сайта на правителството и/или парламента (което едва ли ще им е проблем) и на г-н Колев ще му "направят главата двойна от чембери" още същия ден.

Спомням си преди 2-3 год, по времето на правителството на Триглавата ламя (тройната коалиция), каква паника беше настъпила, когато им спретнаха Google бомбата "Провал". Всякакви там PR-и търчаха като мухи без глави и истерично питаха "Ама какво всъщност е това!?!?!", "Ама махнете го!!!", "Ама как така не може да се махне беееее". И тогава, и сега управляващите се отнасят много пренебрежително към интернет и получиха заслужена реакция.

По повод горния клип, който първо видях по новините, а после за щастие открих и в vbox:

Г-н Колев, служебните задължения са си служебни задължения, рушветите са си рушвети, но струва ли си заради тях да се излагате така по тиливизура пред цялата държава и стотици хиляди хора да ви се смеят и/или да ви псуват и кълнат?

За разлика от политиците ни Вие поне имате интернет грамотност. Моля Ви, опитайте се да им обясните какво е това Интернет, защо хората използват торенти и че е ще е политическо самоубийство да се опитваш да угодиш на звукозаписните и филмови компании за сметка на гласоподавателите си. За да са спокойни и кротки овчици хората искат 1. Хляб; 2. Зрелища. Когато парите не стигат дори за хляба, да им спрете безплатните зрелища би било покана за масови безредици.

И още само едно нещо адресирано към управляващите:

Когато Anonymous ви заплашват, че ще има ответни действия това не просто означава, че ще сменят лицето на накой правителствен сайт и ще напишат с големи букви "Бойко Борисов е гей". В контекста на тяхната култура (т.е. хора, които "живеят и дишат" чрез Интернет) това си е буквално враждебно действие и начало на въоръжена борба. Те други оръжия може и да нямат, но какво би могло да стане, ако продължите с простотиите и на следващия 10 хиляден протест всеки извади по едно от жълтите павета?

 


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image