iPad 3 / HD и вазелина

Публикувано / posted 2012-03-08 в категория / in category: Некои съображения
  

ОК, ОК. Може да съм Андроид талибан, но ще (се опитам да) погледна неутрално на нещата и ще задам следните въпроси:

1. iPad 3 има резолюция 2048 x 1536. Което прави около 240+ dpi, което е се доближава до желаните 300dpi при които четенето от екран ще е толкова удобно, колкото и от хартиена книга. Това е супер. Обаче ако не си падате по книги какво друго съдържание е налично за тази резолюция?
2.Графичната мощ на новия A5X била 4x тази на Tegra 3. А как е спрямо нормална PC видеокарта? Ето тук можете да видите сравнителни характеристики на различните видеокарти за лаптопи. Tegra 3 е в най-ниския -- Class 6, заедно с видеокарти за лаптопи отпреди 7-9 години. Are you fucking kidding me?! Излиза, че А5X е 4 пъти по-бърз от нещо, което е 10х+ по-бавно от сегашната ми видеокарта, а тя е вече на повече от 2 години и не е била топ модел. Въпросът: как се предполага такъв кекав чип да се справи с натоварване от последно поколение игра при резолюция 2048 x 1536? Колко FPS ще даде? 4?

3. Този път включилили са тубичка вазелин в опаковката на продукта, за да не се почувстват купувачите съвсем прецакани? ;-)

 

P.S. Шегата настрана, но в момента ми изглежда много по-добра идея, ако човек е фен на Apple да си вземе намаления (като цена) iPad 2, отколкото да се набута драстично за iPad 3. Просто iPad 3 изглежда като безсмислена покупка (поне на този етап).

 

 


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image