Мрежова интерактивност за масите

Публикувано / posted 2012-04-06 в категория / in category: Кристалната топка, Некои съображения
  

Ще дойде ден, когато телевизиите ще са западнали до степента до която е западнало радиото и причината за това ще е масовото интерактивно мрежово взаимодействие в реално време. Това ще е нещо много подобно на UMMOG (Ultra Massive Multiplayer Online Games), но няма да се набляга на графика и ефекти, а на взаимодействие, кооперация/надпревара с останалите играчи.

Пример: Прибира се човек от работа, вечеря, сяда пред Smart-телевизора си, пуска си мача, който се играе в момента и му се появява меню с възможности за live залагания на всякакви събития свързани с играта. Примерно "Ще има гол до 10 минути", "Ще има 10 корнера до края мача", "Ще има червен картон за номер 10 Еди-кой-си" и т.н. Може да не се залагат пари, а всеки да стартира примерно с 1000 виртуални единици валута и да ги увеличава или намалява в процеса на мача в зависимост от това на какво е заложил и колко печели/губи. Ще има лайв класация, кой колко "пари" има и така ще има елемент на съревнование (gamification). Ще има и чат "стаи" в които сте се събрали с приятелите си, т.е. ще има и елемент на социалност. Отсега предвиждам, че всичките фенове на Еврофутбол ще си продадат ако трябва един бъбрек, за да си купят smart-tv с такава функционалност.

Пример 2: Докато мъжете си гледат мача, жените ще гледат на друг smart-tv или на таблета си примерно модно предаване и ще оценяват тоалетите, аксесоарите и т.н. Резултатите от оценката ще се обобщават и показват live, т.е. всяка ще може да види как с кои групи й съвпада мнението и с кои не. Ще могат да коментират всеки един от тях в отделна стая, било то с приятелки, било с непознати със сходни вкусове.

Описаните горе и подобни начинания ще са огромен успех, защото ще са реализирани изцяло отговаряйки на Първия и единствен закон на Комитата за успешен бизнес модел в Интернет : "Да е малоумно и да кликат" :-)

Сегашното доминиращо взаимодействие от тип 1:1, т.е. един човек към един сайт или към друг човек, ще се промени на много:много, т.е. истинска мрежова интерактивност и някой ще я кръсти "neteractivity".

P.S. Макар че горното изложение звучи донякъде пренебрежително, всъщност отношението ми към нещата е изключително сериозно и работя по Пример 1. Ако сте милионер, който се чуди къде да вложи 300к+ и след това да има 1000%+ възвращаемост -- моля, вижте на тази страница най-долу как да се свържете с мен. Айде бОрци, дайте ми пари :-)


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image