Оправих си халогенния фар

Публикувано / posted 2008-02-14 в категория / in category: Други
  

mondeo_prysten.jpgОще като купих колата миналата година левия халогенен фар не беше много в ред -- стъклото беше пожълтяло от мръсотия, отделно липсваше пластмасовия пръстен, който го покрива (черното нещо).

Тогава разглобих халогенния фар, изчистих го и го върнах обратно, но поради факта, че предишния "майстор" не беше сложил уплътнението,  където трябва и аз се подведох и го направих по същия начин. В резултат, влизаше водица във фарчето и постоянно кондензираше по стъклото. Това ми лазеше по нервите, но чак сега ми остана време и желание да видя какъв е проблема.

Първо отидох до Мото-Пфое, купих си пластмасовия пръстен -- една нищо и никаква елементарна шитничка струваше 37 лева! Може би този постинг трябваше да е в категорията за материцуту…

Както и да е, свалих и другия пръстен и ги боядисах и двата черни -- бях видял едно друго Мондео с подобен вид и ми беше харесало. На снимката се вижда резултата след окончателния монтаж. Отделно най-накрая успях да мина на автомивка (брейййй, тоя народ от 2 седмици се е юрнал да си мие колите, човек не може да се дореди. Да не повярва човек какви чистофайници са станали всички!).

Един познат ме насмърдя, че е трябвало да си боядисам пръстените в основния червен цвят на колата. Така било изглеждало "голфаджийско". "Мене па си мъ кефи" --- отвърнах му аз. Да не говорим, че за да ги боядисам в основния цвят първо трябва да ходя да ми измерят какъв точно е цвета, после да ми разбъркат боя, а то това за по-малко от 100 милилитра на повечето места въобще не го правят (а на мен ми трябва не повече от 20 мл), отделно трябва да ходя на бояджия, който има пистолет, пък да го чакам него да се освободи и т.н. и т.н.  Та затова си ги пръснах аз с черно автоспрейче и после с безцветно за гланц и блясък. "Голфаджийско" било… Ми ще отида да си регна колата в Перник, за да е идилията пълна. Колко му е? :-)


One Response to “Оправих си халогенния фар”

  1. Tommy says:

    Хахаха, леле копеле какво си направил бе, преебал си целата кола;-)

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image