За Евровизия 2008, БГ победителя, хейтърите и мърмораните

Публикувано / posted 2008-02-24 в категория / in category: Некои съображения
  

cool1.jpgДнес видях следната новина в dir.bg: Deep Zone & Balthazar ще ни представят на Евровизия. Реших да видя аджеба кой е победил (не съм гледал по ТВ конкурса -- само няколко секунди в началото ми бяха достатъчни, за да преценя, че това ще е поредната олигофрения на Канал 1). Цъкнах на линка за клипа и за моя приятна изненада се оказа, че победител е доста приятна песен. Между другото, този клип го бях видял и по някоя от музикалните телевиизи няколко дни по-рано и ме беше "изкефил". Браво на Deep Zone, Балтазар, режисьора на клипа и на мадамата (абе аланкоолу, защо не й присъства името в изпълнителите?! Както и да е…). Самото видео можете да видите накрая на постинга.

Та, изгледах клипчено 2-3 пъти, казах "бравос" и продължих да си върша работата. По някое време ми писна от "копане" и реших да се поразсея с четене на блогове. Както винаги, отплеснах се сериозно и от блог на блог стигнах до някакви агенти, които яко бяха оплюли и песента, и клипа, и мадамата, и Балтазар и т.н. Та този постинг е и за тях.

Отдавна не бях виждал български клип, който да ме изкефи, но този, при все, че има някой и друг бъг, определено ми хареса. Без да претендирам по какъвто и било начин да съм някакъв разбирач на тема видеоклипове и музика, ето изброени, хубавите и бъгавите моменти в него:

cool1.jpg

Разкошни очи, оригинален грим, добро осветление, правещо игриви "зайчета" в ирисите. Въобще кадър, който може да бъде сложен на wallpaper (за хората, които си падат по такива лигавщини ;-))

.

.

cool2.jpg

Еротише + готин фон и графичен елемент.

.

.

.

cool3.jpg

Еротише+ готина композиция +добре напаснати цветове.

.

.

.

cool4.jpg Стар ефект, но напаснат добре.

.

.

.

cool5.jpgИзтъркан жест, но също напаснат добре, а и заигравката с черно-белия ефект е доста добра.

.

.

.

cool6.jpg Брейкърите определено добре се справяха, специално този момент беше много добре напаснат с музиката.

.

.

.

cool7.jpg Отново готин кадър,като за корица на списание.

.

.

Сега малко за бъговете:

bug1.jpg

Тук агентите се клатят доста "дървено" и въобще момента не отговаря като динамика на клипа и се разваля за момент общото впечатление.

.

.

bug2.jpg

Този номер със соченето към камерата е много изтъркан и клиширан, да не говорим, че е направен дървено…

.

.

bug3.jpg Пак същото. В целия клип има прекалено много сочене и като изключим пича по-горе (с черно-бяло ефекта), другите са ненапаснати и си плачат за изразване.

.

.

Това е, което видях като бъгове, т.е. почти няма. Сега ще премина към хейтърите.

Докато се подмотвах по различни блогове, попаднах на разни мизерни душици, който бяха изсипали купища помия по изълнителите и клипа. Бил калпав (както всички бг клипове), музиката била скучна, мадамата била грозна, Балтазар бил дебел и т.н. и т.н.

О, неразумни юроди!!!!

Клипчето на мен определено ми хареса и смятам, че за БГ си е направо супер. Вероятно нашите режисьори има още какво да поработят докато достигнат хамериканските си колеги, но не мисля, че това е болка за умирачка. Да не говорим какви са разликите в бюджетите там и тук, а разликата в организираността на мизикалната и видео индустрии там и тук…

Музиката също е приятна. Вярно, че всеки си има различен вкус, но песента си е свежа и приятна (макар и с елементарен текст, аман от DJ-и, ама-ха, що никой не възпява програмисти, ама-ха :-)).

Имаше и две изказвания, че мадамата била грозна. ?!?!?!?!?!?!. Тук само ще попитам: Що за недоебан педал трябва да е някой, че да сметне такава мадама за грозна?! Девойката е повече от разкошна и като визия, движения, палавост, излъчване, артистичност и т.н. Направо ми омекват коленцата като я гледам. Всъщност този постинг е провокиран точно като реакция на горепосочените изказвания.

Имаше и изказване, че била облечена като проститутка. Абе джанъм, ти за първи път ли гледаш видео клип. Вземи да включиш MTV за 10 мин -- само дето клиторите не са почнали да си развяват…

Балтазар бил дебел -- абе, аланкоолу. Ти друга работа нямаш ли си. Човека си угажда, кво са?! :-)

Ето и самия клип:


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image