Какво най-много искат хората от техния смартфон?

Публикувано / posted 2012-06-20 в категория / in category: Android, Некои съображения
  

Смартфоните отдавна не са новост -- някой хора успяха даже да сменят по 3-4-5. Първоначалния сляп ентусиазъм и любов към шаренкото е изместен от премерен прагматизъм. Едно време хората се ловяха на маркетинговите трикове: кой телефон какъв нов процесор бил имал, какъв страхотен екран по нова технология, с най-нова версия на операционна система, жироскопи-мироскопи и всякакви други измишльотини. В крайна сметка, хората започнаха да се осъзнават и да гледат по-трезво на нещата и си промениха приоритетите по отношение на това как избират следващия си телефон.

Знаете ли кое е най-важното в момента за избора на нов смартфон? Не е CPU-то. Не е дизайна. Не е екрана.

Явно на хората им писна  тяхната скъпа играчка да не може да издържи един пълен ден и в момента това, което се търси най-много е голямата батерия. Точно този стремеж е довел до това, Motorola Droid Razer Maxx да е най-продавания смартфон на Verizon (най-големия US оператор). Неговата 3000 mAh батерия е ~2 пъти по-голяма от тези на подобните модели на други производители.

Помните ли времето, когато старите ни dumb/feature фони издържаха по една седмица без зареждане? На мен това толкова ми липсва, че дори съм се замислял за ей такава батерия за моя Galaxy S.

Силно се надявам, маркетинговите отдели на производителите да си направят изводите от успеха на Droid razer maxx и всяка марка да има поне по един модел с хубава голяма батерия.


2 Responses to “Какво най-много искат хората от техния смартфон?”

  1. За жалост, повечето хора около мен си взимат последните модели телефони с многоинчови екрани и по 2 или дори 4 (!) ядра, един колега има по-мощен телефон от лаптоп.

    Аз също ценя доста батерията, особено като се налага да ползвам телефона постоянно, но май вече съм свикнал в нас да слобявам 'робокопа' всеки ден :)

  2. Огнян says:

    Какво е "робокопа"? Докинг станция? :-)

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image