Летящи хлебарки

Публикувано / posted 2012-06-24 в категория / in category: Други
  

Едва ли има някой, на когото да не му се е налагало поне веднъж да води война с нашествие от хлебарки. С времето човек се научава на "номерата" на занаята и успява да изгради солидна защита -- мрежи на всички вентилационни отвори, "цедки" на каналите, всякакви видове отрови под формата на спрей, ленти, кубчета и т.н.

Вкъщи от години не беше имало "penetration", но ето, че малките копеленца смениха тактиката -- навъдили са се някакви летящи дзверове, по 3-4 сантиметра дълги, които влитат като камикадзета през отворения прозорец на балкона, блъскат се в нещо, падат и без никакво забавяне с невероятна скорост се скриват на първото удобно място. За последния месец вече 4-5 пъти има подобни нападения. Засега, за щастие, ги хващам овреме и не успяват да снесат яйца, но ако продължават толкова (тъпо и)упорито да налитат -- накрая ще вземат да успеят и ще трябва пак да започваме химическа война…

За разлика от обикновените хлебарки, тези имат "навика" да пълзят високо по стени и най-странното е че издават някакви шумолящи звуци, май с крилата. Това е особено досадно нощно време, когато точно заспивате и някой такъв дзер се разшета. Не се опитвайте да го игнорирате, ами веднага станете и го ликвидирайте.

Сещам се за един приятел, който като бил казарма си имали съзтезание кой най-много точки ще натрупа, убивайки хлебарки в артелната. Най-високо се оценявал "360-smash" -- това е като видиш хлебарка на пода, да се засилиш към нея, скачаш и във въздуха правиш завъртане на 360 градуса и се приземяваш трупешката върху хлебарката :-).


Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image