Посетителите

Публикувано / posted 2012-06-28 в категория / in category: Некои съображения
  

Чалгаджиите си имат Планета ТВ, Шоуто на Слави и чалготеките. Домакините и бабите си имат сапунените сериали. Повечето мъже живеят само за поркане, гледане на мачове и Еврофутбол. Политиците си имат рушветите и телевизионното време. Журналистите си имат подаянията и възможността редовно да проявяват нарцисизма си. Наркоманите си имат наркотиците.

От години Интернет е редовно замърсяван от всякакви натрапници. Кой-когато му скимне влиза и по съвсем естествен и спонтанен начин дропва някаква мизерия. Не стига това, ами и разни политици съвсем организирано и целенасочено се опитват да налагат безумни правила (ACTA, PIPA, SOPA). Не стига  и това, ами и разни медии се опитват да си "заграждат" територия и да се самообявават не само за авторитети, но и за модерни иноватори.

Изгледайте ето този страхотен откъс от "Добрият пастир" с Мат Деймън:

Ние, "компютърджиите" нямаме и не искаме да имаме нито едно от нещата, изброени в началото на публикацията. Ние имаме едно наше си нещо -- Интернет. Ние сме го измислили, ние сме го създали, ние го поддържаме и ние го развиваме. Всички останали сте просто посетители. Моля, дръжте се прилично!


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image