За Танас и гювендиите

Публикувано / posted 2008-03-14 в категория / in category: Некои съображения
  

postolx.jpgИмаедин епизод в филма Мера според мера (1), където Постоль войвода затягаше морала на населението, защото имало моми и жени дето ходели да се поебват со турците. Като я разбра тая работа Постоль войдода кажува:

"Курви со курвици, гювендии с гювендии, пукнати стомни".

Като я пита тази жена, която беше ходила при бея да си правят кефа, защо е отишла, тя му отвори нещо от сорта на "Щото турците имат паре,а българските мъже имат … въшки"

Имам един познат Атанас (нищо общо с дилбер Танас, просто съвпадение), който от години живее в Австрия и работи там като фитнес инструктор в зала в някакво малко градче. Провървя му и малко по малко натрупа постоянни клиенти и съответно добри пари. Преди година даже купи фитнес залата (загробвайки се с огромен кредит, но това е друга тема). От пуста работа, рядко си идваше в БГ, общо взето само за коледа и нова година. 2007 си дойде към 20 декември и покрай общи приятели го срещнах и аз на една разпивка, която уж щеше да е лекичка, а се превърна в могъщ запой за повечето. Както и да е, на мероприятието имаше една доста приятна девойка, която общо взето привлече цялото мъжко внимание (за неудоволствие на присъстващите други 4-5 дами). По някое време на мен нещо ми писна от пиянски разговори и си тръгнах. Чак наскоро чух от приятели, че Танас и тази арната девойка се свалили същата вечер и не само това, ами и това, че си я е взел с него в Австрия.

Насето не ми е близък приятел, виждаме се 1 път в годината, по ICQ си говорим от време на време -- преди той се консултираше с мен за разни неща по компютъра му. Откакто започнах да ходя на фитнес нещата се обърнаха и аз му досаждах с малоумни въпроси от типа "Какви упражнения да правя?", "Колко пъти седмично и по колко е добре да се тренира", "Какъв протеин да си взема?" и т.н. По принцип той се дразнеше да обяснява подобни неща, но след нова година ми направи впечатление, че нещо му е станало и се впуска в най-подробни обяснения, без ни най-малък намек, че му досаждам. Сега, с наличието на новата информация за девойката, си обяснявам, че промяната в поведението му се е дължала просто на факта, че е бил happy покрай девойката.

Какво става обаче после.

Преди няколко дена пак го бях хванал на ICQ да го разпитвам за глупости и той реагираше супер изнервено и накрая направо ми се скри invisible. Учудих се, но не обърнах много внимание. Чак днес разбрах от агент, защо всъщност е била цялата работа -- арната девойка, гювендията му с гювендия била се хванала с някакъв дебел чичко посетител на фитнеса и не само това, ами била забременяла. Кога се хвана с Танас, кога отиде в Австрия, кога започна да му кръшка, кога забременя?!?!

Танас покрай работата си и хвърчане насам-натам бил проспал цялото действие и всичко му дошло изневиделица.  За него могат да се кажат две неща: "Да не е блял" и "На всеки може да се случи". Толкова.

Въпросът е за гювендията. Била решила да задържи детето. Щяла да осъди непредвазливия дебеланко за издръжка.

Прави ми впечатление, че напоследък все повече девойки прибягват до тактиката да се хванат с някой пачкиран чичко, било то като любовница или като гадже за развлечение, да забременеят от него и после да получават издръжка, която в някои случаи е достатъчно голяма, за да не им се налага да работят. Да не говорим, че някои по-съвестни пишман татковци и апартамент осигуряват и т.н.

Честно казано, чудя им се с какъв акъл го правят. Айде, осигуряват си финансови постъпления. Ако една жена е меркантилна пача, това сигурно изглежда като доста добра далавера -- взима си издръжката, живее си в апартамент получен наготово, когато и е кеф си намира и се хваща с някой, когато и писне се разделя (говорим ако е добре изглеждаща и има тази възможност). Това добре, ама какво ще прави като стане на 40, набръчка се, овехтее и опашката за нея изчезне? Отделно детето е пораснало и пълнолетно и вече издръжка няма. Отделно, че вероятно баща му ще му вземе едно апартаментче да си живее самостоятелно и майка му ще остане сама -- ни дете, ни коте.

Не мога да ги разбера тези жени как я мислят тази работа.

Много странно.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image