Чавета без феродо -- access denied

Публикувано / posted 2008-03-29 в категория / in category: Некои съображения
  

no_kids_allowed.jpgНапоследък ми прави отвратително впечатление следното нещо:

Излязли сме с агенти на по бира и сме седнали в някоя бирария, поркаме си, хвърляме по някое око на телевизорите, където тече някакъв мач и си говорим обичайните глупости. Дотук -- идилична картинка. Нещеш ли, се довличат разни семейства с малки деца, които седят кротко 5 -- 10 мин и след това, естествено, започва да не ги свърта на едно място и започват да препускат покрай масите, да се гонят, пищенгяс и т.н.

Честно казано, не ме дразни толкова това, че има такива безотговорни родители, които си мъкнат 3 -- 4 годишните деца по задимени заведения и ги държат там до 11 -- 12 часа. В смисъл -- щом са си преценили, че е добра идея да си тровят децата с цигарен дим и да се учат на простотии, слушайки разговорите от съседните маси -- тяхна си работа. Отделно -- такива малки деца, доколкото знам, трябва да са в леглото много преди преди полунощ. Това също си е тяхна работа.

Това, което ме дразни е (в чисто егоистичен план), че чаветата вдигат ебати и патардията и човек не може спокойно да си сърба биричката. Доста се шашкам като видя търчащо дете, което се спъва в даден момент, пада и си тресва кофичката. Направо се изприщвам  да не би да му е станало нещо (тук си оказва влияние и моето собствено минало на дете идиотче -- чупил съм си главата 7 пъти до 14 годишна възраст, 3 от които доста стабилно, яко кървища, "мозък и черва отвън" :-)). Дори да не стане сакатлък, през цялото време докато ги гледам как препускат отвътре ми е едно притеснено, стоя на тръни да не би да стане нещо. Накратко казано -- разваля ми се цялата вечер, изчезва всякакво удоволствие от излизането, биричката и разговорите с агентите.

В интерес на истината, до скоро (1 год) само в някои от заведенията, в които ходя, имаше тенденция да се появат родители с малки деца, т.е. беше напълно възможно като не искам да има чавета около мен -- просто да не ходя на тези места. Лошото е, че вече навсякъде е така. Където и да седнем е фул с подивели дребосъци. Затова си мисля: не е ли по-добре някой бирарии да приемат политика за недопускане на малки деца. И без това клиенти има повече от достатъчно, след 19:00 с голям зор се намират места, където и да било (т.е. няма да им се отрази на приходите). Слагат горния знак и такива егоисти, чавенедолюбци като мен (каквито са и повечето мъже в диапазона 20 -- 35 год) ще могат на спокойствие да си поркат и плужифицират.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image