Андроид нови/благи-ни

Публикувано / posted 2012-10-30 в категория / in category: Android, Кристалната топка
  

Вероятно вече сте чули: излязоха нови разкошни Андроид устройства: телефон Nexus 4, таблети Nexus 7 (с 3G) и Nexus 10.

Няма тук да раздувам надълго и нашироко какви са им чудовищните хардуерни спецификации, защото според мен те не са най-важното, а и всеки може да си ги погледне сам. Само ще отбележа от чисто потребителска гледна точка какви са им най-ценните неща:

  • Последната версия на Андроид OS (4.2) поддържа многопотребителска работа с едно устройство, т.е. подобно на windows няколко човека могат да имат акаунти на едно и също устройство и всеки да си има отделно и независимо пространство. Досега това беше огромен недостатък най-вече при таблетите (и Андроид, и iPad). Сега вече можете да си влизате със собствен акаунт и другите потребители няма да могат да ви четат пощата, чатовете и т.н. Предричам, че тази функционалност ще сложи край на доминацията на iPad при таблетите.
  • Photo Sphere  -- чрез него можете да правите 360 градусови панорамни снимки, т.е. заставате на някое място, пускате снимането и започвате да се въртите бавно. Камерата заснема поредица от снимки, които биват "слепени" и се получава 360-градусова снимка (пример).
  • "безжичен екран" -- можете да свържете безжично таблета или телефона си с телевизора и да гледате на него филми или снимки, които се пускат на телефона/таблета. Отпада нуждата да се оплитате в кабели и да трябва да си оставяте устройството до телевизора.
  • Nexus 7 с 3G -- много хора недоволстваха (донякъде с право), че няма "вграден мобилен интернет" в този таблет, но ето, че вече този недостатък е поправен.

 


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image