Бъдещето на Apple, като миналото на Германия

Публикувано / posted 2012-12-07 в категория / in category: Некои съображения
  

Знаете историята. Германия на два пъти започва световна война, разполагайки с най-доброто въоръжение и най-добрите войници, в началото печели, но в крайна сметка губи катастрофално. Защо? Ами защото не може да воюваш срещу целия шибан останал свят обединен срещу теб, независимо какви нещастници са другите. Германците след втория опит все пак си извадиха поуките и сега се занимават с правене на "Oбединена Европа", а не с война.

По някаква причина Apple вървят по стъпките на Германия: през 70-те и 80-те бяха водещи с техните Apple I и най-вече Apple II, обаче решиха да водят война с целия свят и да прибират печалбите само за себе си и в крайна сметка IBM PC ги издуха.

Сега имат iPhone и iPad, но както и преди не лицензират хардуера или iOs на други производители и пак прибират всичко за себе си. Не стига това, ами успяха и да вбесят всички останали производители на електроника с безумните си патентни съдебни дела. Отново се опитват да водят воина с целия свят. Едва ли е много трудно да се предположи как ще свърши всичко… … но в същото време продължават да се появяват статии като тази, които се опитват нескопосано да обяснят падането на акциите на Apple. Да беше само това, добре, но и големи авторитети като CNBC  буквално всеки ден дискутират до втръсване как и защо прелюбимите им Apple малко по малко започват да пропадат…

Всъщност, много хора вече го казаха: На Apple им е необходим изцяло нов продукт, защото iPhone отдавна беше издухан от Android, догодина (2013) то ще се случи и при таблетите и ябълките ще увиснат с overpriced продуктова линия с намаляващ дял.

Някои възлагат много надежди на AppleTv, но според мен там едва ли има "мегдан" за такъв огромен успех както при iPhone i iPad. Реално погледнато няма особено значение какъв продукт ще пуснат, защото Apple разполагат с най-важната и мощна маркетингова технология -- тази за разделянето на хората от излишните им пари. Като се има предвид колко много фанатични последователи имат, няма нужда от кой-знай-какъв продукт, защото каквото и да пуснат, apple талибаните ще го изкупят на момента. Аз като добър човек ще им дам идея: налъми с логото на Apple. За $150. Единият. Не съм ли гениален? :-) Look at me, I am Steve Jobs :-)))

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image