Потребителите и свързаните TV

Публикувано / posted 2012-12-28 в категория / in category: Некои съображения
  

ctvВ ето тази статия: Internet Connected TVs Are Used To Watch TV, And That’s About All има много интересна статистика за това как потребителите използват така наречените "Свързани телевизори". Опростено казано, това са телевизори, които са свързани към интернет и на тях можете да си броузвате сайтове, да си пуснете facebook или скайп и т.н. Друго наименование, което се използва е SmartTV, за тях съм писал и преди.

Резюмирано:

1. Оказва се, че само 15 % от тези така наречени "Connected TV" са свързани директно към интернет. Отделно, има и още 14% свързани чрез междинно устройство от типа на GoogleTV, AppleTV или други подобни. Общо стават 29%, което е по-малко и от една трета. Изниква въпросът: "Добре бе, за какво тогава останалите 2/3 въобще са си купили такива TV и то на по-висока цена, отколкото обикновените, като не ги използват по предназначение". Това, разбира се, е риторичен въпрос.

2. От тези, които все пак са свързани към интернет,  60% от времето се използват като обикновен TV, 15% за слушане на музика. Това, на което не е обърнато внимание в статията е, че ако съберем тези две дейности излиза, че 75% от времето потребители се "отдават" на пасивни занимания и само в останалите 25% на активни като чат, броузване, пазаруване и т.н. Не е изненадващо, че хората просто искат да се изпружат пред телевизора и да плужифицират и в тази светлина изниква следващия въпрос: "Доколко е оправдано включването на тези "активни" функции в телевизорите, при положение, че хората имат други устройства, които са по-подходящи за целта като ПеЦета/лаптопи/таблети/смартфони?".

 


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image