Disconnecting people

Публикувано / posted 2013-01-30 в категория / in category: Некои съображения
  

disconn_peopleНапоследък ми прави отвратително впечатление следното: сядаме да поркаме биричка с някой приятел в пицария/бирария и до нас на съседната маса има тинейджъри на около 18-20 години. Последния път конкретно бяха двама пича с гаджетата си. Седят си, никой не говори, защото всички си ровят нещо по смартфоните. От време на време някой покаже екрана си на съседа, изкикотят се и продължават с мълчанието на агнетата.

Зачудих се какво толкова може да гледат, че да са толкова вглъбени и съвсем нетактично започнах да се опитвам да им видя екраните. Както вероятно можете да се досетите бяха обичайните заподозрени: Facebook, Twitter, Youtube , Skype.

Отстрани поведението им изглежда като някаква извратена форма на медитация…или на зомбита…

Това, което ме учудва най-много е: Защо въобще, по дяволите, сте излезли заедно, като ще си ръчкате цяла вечер по телефоните?! Ръчкането можете да си го правите и сами вкъщи… WTF?!

 


4 Responses to “Disconnecting people”

 1. Иван says:

  Хубаво е че си траят, че иначе ще ви развалят настроението. Лошото е че вече има "агнета" над 45, които правят същото като децата си. Епидемия!

  Едно време имаше една хубава фантастика от Херберт Франке -- "Нулева зона". Сякаш човекът е имал машина на времето, посетил е 2013 г. и после я е описал.

 2. Огнян says:

  Точно се чудех каква да е следващата фантастика, която да чета. Мерси :-)

 3. Хахах, ами спестяват си труд да си лайкват и да си пишат коментари, колега. Освен това не трябва сами да си правят кафе ;)

 4. felipe says:

  То имаше някакъв такъв ташак из интернетите: снимка на хора, вървящи по улица в предградие, всеки си гледа смартфона или МРЗ плеъра и отдолу надпис -- плашим се от зомби апокалипсис, а то ние вече сме зомбита (или нещо от сорта) :-D

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image