Хормони ще има за всички от сърце

Публикувано / posted 2008-05-18 в категория / in category: Некои съображения
  

pillsbottles.jpgНапоследък ми прави силно впечатление с какъв интензитет се рекламират всякакви лекарствени препарати и "хранителни добавки". Независимо дали човек е седнал пред телевизора или монитора бива засипан с предложения за всякакви илачи. Отдавна се каня да коментирам темата, но все ме домързяваше, защото всъщност нямах какво да кажа повече от това да напсувам фармацефтичната и рекламна индустрия. Наскоро обаче се насложиха две случки, които заслужават коментар. Първата включва двама пича, яки като бичмета, класически химически говеда. Втората е за две разкошни девойки с къси полички, да му изтекат лигите на човек.

Да караме по ред.

Преди месец бях на една скромна разпивка. Не познавах повечето от присъстващите и общо взето вечерта се очертаваше много тъпа -- разговорите представляваха празни приказки по отношение на банки, финанси, борса и недвижими имоти. Една част от присъстващите бяха колеги от голяма банка, друга явно работеха в сферата на недвижимите имоти. Двете групички без разлика на пол и възраст си бяха извадили пишките и пишкомерите и се надлъгваха, кой е по най. По принцип подобни надигравания биха могли и да бъдат забавни за наблюдение отстрани, но само в случай, че са в стил Тери Пратчет -- участниците да държат под масата бухалки с няковани по тях пирони и двуостри брадви и в един момент да си спретнат зрелищен масов бой, а след това да прекръстят заведението на "Кърпения барабан". За съжаление, настоящите печални герои бяха културни псевдосноби -- ограничиха се до тънък сарказъм и небрежно размахване на iPhone-и (това ме подсеща, че трябва да си патентовам любимото възклицание "Ай джанъм" преди Apple, че да не ме сдерат от лицензионни такси. iDzhanam (TM)).

Както и да е, случайно стана дума за фитнес и най-накрая намерих тема, която да ми е поне малко интересна. Разговорих се с двама от присъстващите агенти, които определено имаха какво да покажат като мускули и телосложение. Оказа се, че и двамата ползват яко "химия". Другите присъстващи бързо решиха, че не сме им интересни и продължиха да си играята на "голямото добро утро".

Интересно е да се отбележи, че в началото на разговора ни, въпреки че далеч нямам културистики вид, се вслушваха в мненията, които изказвах. В момента обаче в който споменях, че не се "зобя" и че нямам и никакво намерение да го правя, изведнъж загубиха всякакъв интерес и започнаха да си говорят само двамката. Ето и резюме от разговора им:

1. Хормона на растежа е много важен, човек трябва да го поема, но само ако е качествен.

2. Анаболите са си ебали майката, но без тях не могат да се постигнат резултати.

3. Човек трябва да има познат доктор, който да му казва какви други препарати да ползва, за да не си прецака черния дроб с анаболите.

4. Хранителният режим е важен, но не чак толкова както 1 и 2.

5. Виаграта е прекалено скъпа, но няма как.

Сега, някой може да се зачуди на последното. Какво общо има виаграта с фитнеса? Цялата работа се състои в това, че зобенето с хормони и анаболи води до проблеми с пишкундата. Веднага изниква въпросът: За чий, х.. им е да прекаляват с опитите да изглеждат добре, след като няма да могат да "изконсумират" евентуалните фенки-фенки, които ще им се лепнат? Остави фенките и консумацията, ами по-големия проблем -- реално си съсипват здравето…

Втората история е съвсем прясна -- отпреди 2 дни. Имах малко работа към центъра и реших, да си спестя нервите от шофирането в софийски условия и хванах една маршрутка. Бях позабравил какво преживяване е това. Мисля, че е крайно време да излезе нова версия на NFS -- "Софийски маршрутки".

По някое време се качиха две девойки на около 17-18 години. И двете наточени на външен вид, с едни къси полички, едни дълги крачета с нежна кожа, едни палави… Уххх, на батко, дъртото пръч…

Така. Както и да е. Застанаха точно до мен и започнаха да си говорят там каквото си говорят 17-18 годишните. По едно време обаче чувам следното:

--- Ти взе ли си ескапел? --- пита едната.

--- Дааа, най-накрая --- отговаря й другата, все едно казва "най-накрая спечелих от лотарията".

--- Ама ти ли си го купи?

--- Да бе, и за Яна взех. Тя смотаната я е срам и ми мрънка от една седмица.

--- Много е смотана -- да. Що и взе, трябваше да я оставиш. Много е тъпа.

От горното и продължението след това, останах с впечатлението, че тоя Escappele го имат за нещо обикновено, едва ли не като към

07orbitcrystalmint.jpg

дъвки, а доколкото знам хормоналния ефект върху организма е по-скоро като

nuclear-bomb-badger.jpg

ядрен взрив.

Сега, ясно е, че девойките преиграват и се правят на много отворени, но все пак…

Отделно днес видях следната реклама в дир.бг:

escapelle.jpg

Надписът после се сменя на:

"3 дни имаш да решиш"

и после:

"Само 1 таблетка до три дни след секс"

Резултатът е, че девойките явно остават с впечатлението "Ааа, ми то няма проблеми от яко секс с който, когато и както ти падне. Само една таблетка и си на чисто."

Спомням си, че преди години, когато беше войната в Босна, хамериканците бяха пращали хуманитарна помощ от подобни препарати за изнасилените мюсюлмански жени.  Отделно, след това, бях гледал по ТВ някакъв наш лекар, който казваше, че тези лекарства се изписват на жени, които са били изнасилени. Ключовите думи са "изнасилени" и "изписват". Едва ли е нормално да се ползват като обичаен контрацептив…

Като заключение:  Определено ми се струва, че рекламата на лекарствени средстава и "хранителни добавки" трябва да бъде забранена. Не съм сигурен, но май има и някаква европейска идея точно в този смисъл, но явно не е приета още (а и ме съмнява, че ще я приемат -- все пак фармацефтичните компание не са бедни…). Вследствие на настоящата бомбардировка с реклами, човек остава с впечатлението, че всичко е ташак работа -- за всяко нещо си има хапче и то безвредно, а ако не е безвредно -- няма проблеми -- има други хапчета, които неутрализират страничните ефекти на първите, после има трети, които неутрализират на вторите и т.н.


4 Responses to “Хормони ще има за всички от сърце”

 1. Longanlon says:

  За назобаните "културисти" нямам какво да кажа -- достатъчно си вътре във фитнеса, за да знаеш истината за тях.

  "Ескапел" е просто ударна доза хормони и именно затова се използва само като последна мярка срещу забременяване. Много жени си носят по едно не за да го пият, а просто за всеки случай -- ако случайно от небето падне Брад Пит и им каже "Или без презерватив или си тръгвам", образно казано. Така или иначе, според указанието му, употребата му по-често от веднъж на няколко месеца е силно непрепоръчителна и може да доведе, най-малкото, до проблеми с овулацията.

 2. Longanlon says:

  и не моеш ли да измислиш нещо да я махнеш тая капча, направо ми ебава майката

  спам карма има, акисмет, недей така…

 3. Огнян says:

  Специално тази капча ли те дразни или капча по принцип?
  Akismet определено не върши добра работа… Доста спам пропускаше…

 4. Огнян says:

  Като казваш за Брат Пит -- май трябва и ние да носим по едно (ако започнат превалявания от Брат Пит, то може да се очаква, че ще има превалявания от Памела Андерсен или Холи Бери) :-).

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image