Ресет и кризата като машина на времето

Публикувано / posted 2013-05-03 в категория / in category: Да се чувстват напсувани
  

Откакто се стопли времето и вентилатора на процесора ми взе да му се вдига кръвното (разбирай оборотите) и взе да става прекалено шумен на моменти. От около две-три седмици се каня да отида да си купя някакъв по-читав (досега бях със оригиналния на AMD от box-a). Обикновено, когато човек реши да си купува хубаво охлаждане за компютъра се сеща първо за Reset и магазина им на Раковска -- откакто се помня там винаги е имало най-голям избор на вентилатори. Нещеш ли, оказа се, че те вече не работят в неделя и затова, чак сега по великденските празници ми остана време да отида до там. За съжаление неприятните изненади започнаха още преди да стигна до магазина. Първо от вкъщи отворих сайта и за моя неприятна изненада се оказа, че няма почти никакъв (в сравнение с едно време) избор на охладители. Както и да е, харесах си един и тръгнах. На място ме очакваше следващата неприятна изненада -- опитах се да поразпитам продавачите за това кой кулер доколко е читав , но се оказа, че са индианци и продават компютърен чаркалък все едно продават картофи…

Както и да е, взех този, който предварително си бях харесал, плащам и чакам да ми дадат гаранция. Чакам, чакам и нищо. Казвам "А гаранцията?", девойката ми отговаря "Е, то това е консуматив". Аз вече се дразня: "Как кулер за 60 лева е консуматив? Той си има поне година гаранция от производителя?!".

Покрай цялата разправия за гаранцията не се усетих, че и касова бележка не ми дадоха.

Отделно ги питах за 14cm вентилатор, а те  учудено "ЧЕТИРИНАЙСЕТ сантиметров?" все едно им казах, че искам турбореактивен двигател за Боинг 747… Индианци…

Та така, добре дошли обратно в 90-те. Нали си го спомняте това време -- беден асортимент, не се издават фактури и касови бележки, продавачите са ламерчета и т.н.

 

П.С. В следващия работен ден ще звънна в магазина да говоря със шефа им, за да видя дали той има представа какви ги вършат подопечните му… а след това може и до Комисията за защита на потребителя.

 


2 Responses to “Ресет и кризата като машина на времето”

  1. Иван says:

    Добра идея е шефовете да знаят какви ги вършат подопечните им, но ако са шефове на място трябва да им идва отвътре. Стигне ли се до подсещане, вече е късно.

    Тези дни вървя по позната улица и виждам познато заведение в непознат вид. През последните 2-3 години на хубавия широк тротоар пред заведението имаше доста големи маси, разположени под липи. От липите падаше боклук върху масите, но никой не ги чистеше. В резултат, на масите не сядаше почти никой (а плащането за маси на тротоара си е вървяло, предполагам). След няколко години, шефът-умник се е усетил и … вместо да накара персонала да чисти масите, ги е разкарал (масите, не персонала) и е натикал 3 масички с по 2 места в прохода към входа на заведението. Седят си празни и те, кой е луд да седне там. След няколко години, шефът ще се сети сам че и този му избор е бил неудачен.

    Може би на новото туристическо лого на България му трябва надпис "Бавно се сещаме" :-)

  2. Огнян says:

    То ако е това логото -- пак добре. Защото май се налага да е нецензурно и да означава, че ни болят някои определени части от тялото, присъщи само за мъжете… :-)

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image