Кръводаряване отново

Публикувано / posted 2008-06-10 в категория / in category: Други
  

04062008144.jpgОнзи ден се наложи отново да дам кръв. Баба ми си счупи крака и трябваше да й се прави операция. Съответно от болницата отново изнудваха да се дава кръв. За щастие, този път, лесно намерих кой да се притече на помощ -- изказвам специални благодарности на на Пацо и Жоро, които откликнаха веднага и се изкопаха в работно време, за да дадат кръв. Снимката показва превързаните ни ръце на излизане от центъра по кръводаряване.

Това, което е дразнещо обаче, че всеки път някой като влиза за операция, болниците имат твърдо изискване да се дава кръв. За тази операция бяха 3 банки. Преди за баща ми -- 4. По-предишната му операция пак 3. Ясно е, че кръв недостига, но това ли е начина?!

При първата операция на баща ми (херния), освен мен нямаше, кой друг да даде кръв. В крайна сметка след страшни разправии и ходене по мъките, майка ми успя да вземе някаква бележка, че няма в семейството подходящи кръводарители и хеле допуснаха го до операция.

Все си мисля, че стимулите за кръводарителите трябва да се увеличат -- сегашните 2 дена платен отпуск, които дават, явно не мотивират почти никой.


2 Responses to “Кръводаряване отново”

 1. Val says:

  Кофти работа е това с кръводаряването!
  Могат да спрат операция само заради липса на бележка, че има осигурена кръв (или друг вид бележка, както е в твоя случай!).
  При операцията на майка ми Сончето (сестрата на Благо, когото поздрави за рекламата по случай 24 май) се отзова точно по начина, кйто описва? в този пост.
  Никой не ни бе?е предупредил за това. Оказа се, че или ще даваме кръв, или ще плащаме ке? (по регламент такава е процедурата). Аз нямах пари, защото тъкмо ги бях дала в ке? (но не по регламент) на този, който трябва?е да оперира.
  Добре, че имах приятели в София!

 2. Огнян says:

  Не знаех, че по регламент ако не осигури? кръв се плаща. Всъщност знаех точно обратното -- че не може? да плати? дори и да иска?…
  А за даването на пари на докторите в бели пликове -- все се надявам да дойде един чудесен ден, когато държавата ще може да си позволи да плаща примерно по 5к на компетентните лекари и да не им се налага да се циганят и пазарят все едно са на битака. Не само, че се се излагат като кифладжии, но и определено си търсят пребиването с метални пръти през ръчичките…

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image