К'ъв ток, к'ви 5 лева?!!

Публикувано / posted 2013-06-18 в категория / in category: Некои съображения
  

tokНовината от вчера: Кабинетът спешно сваля цената на тока от 1 юли

В паниката си да успокоят хората, политиците ни демонстрират поредното тотално неразбиране на "електората". В момента тези, които протестират в основната си част не са онези от зимата, които скочиха срещу сметките за ток. Преди основно бяха хорица изпаднали в невъзможност да си платят сметките, които бяха излезли на улицата от отчаяние. На сегашните протести, особено в петък, присъстваха основно  млади хора, "демонстриращи" относително висок стандарт (много от тях снимаха с телефони за по над 800 лева…). Те не биха се заинтересували въобще от тези евтини трикове с цената на тока (които отгоре на всичкото ще са само временни). Тях не можеш да ги успокоиш с 5% по-ниска цена на тока. За пореден път: това е просто поредния нагъл опит за манипулация и изместване на общественото внимание.

Късно е, либе, за китка.

Оставка на правителството, оставка на Станишев от председателския пост в БСП, оставка на Цветанов, съставяне на програмно правителство подкрепено от ГЕРБ и БСП. Това според мен това е не само разумното решение на сегашната ситуация, а и ще отговаря в най-голяма степен на волята на избирателите.

P.S. Ало, БСП-то! Един съвет: ако чак пък толкова искате да отклоните общественото внимание -- накарайте станишката и Мая Манолова да заснемат едно хардкор порно и го пуснете в vbox-а. Те и без това са пътници, нека се жертват за партията. Ако направят и тройка с Румен Петков -- още по-добре.

 

 


7 Responses to “К'ъв ток, к'ви 5 лева?!!”

 1. Светльо says:

  Не е въпроса само да падне правителството, а да не се качат старите пак на власт … надявам се на новите избори да имаме ИЗБОР кого да изберем, а не просто по-малкото зло … беше постнал линк към http://www.ostavkaoresharski.com , ако участваш в разработката му се надявам да добавиш и това към призивите, защото трябва колкото се може повече хора да гласуват, ако искаме да има истинска промяна в статуквото на иначе така грозната българска политика !
  ПП: Ще можеш ли да сложиш един label таг на тикчетата под формата, за да не е нужно всеки път да се клика върху самото тикче, а да може и върху текста …

 2. Огнян says:

  @Светльо
  За добро или лошо нямам нищо общо със сайта http://www.ostavkaoresharski.com
  Сега ще погледна какво мога да направя за label-ите

 3. Иван says:

  Боя се че, освен електората, политиците не разбират и от повечето други неща. Как биха се захванали с политика ако разбираха: каква огромна отговорност е, колко много и колко сериозни проблеми има за решаване, колко малко ресурси (вкл. човешки) има на разположение за решаването на проблемите, с какъв океан от глупост трябва да се сблъскат в ежедневието си. Един разумен, сериозен и отговорен човек би полудял на тяхно място за 2-3 дни, а те … пушат пури, въртят далавери и са способни да се усмихват. Същото нещо ми е правило впечатление и в бизнеса. Ръководители стават YES-хора, които изобщо не са наясно със ситуацията, но са готови да изпълняват всяка заповед (заради което ги наричат executives, изпълнителни директори и т.н.).

 4. Светльо says:

  @Иван
  Пари !

 5. Фил says:

  О, мерси, ама не искам ГЕРБ във властта повече. Не че искам и БСП, но … комунизмът е неизбежен. Мислех си, че като измрат червените бабички ще се отървем от тях, ама не би, има младо поколение "социалисти". Иначе това, което пишеш, е най-вероятното развитие на нещата, но просто си казвам моето мнение. А иначе @Светло: Choice is an illusion, created between those with power and those without :)

 6. Огнян says:

  @Фил
  Е, то едва ли на много хора им харесва "евентуалното развитие на нещата" :-)

 7. Огнян says:

  @Светльо
  Сложих label tag. Всъщност, то си имаше, но по някаква причина не излизаше под firefox… Или поне при мен излизаше под Chrome, но не и под ФФ

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image