Скъп бензин = по-малко задръствания в София?

Публикувано / posted 2008-06-24 в категория / in category: Некои съображения
  

trafic_jam.jpgДнес попаднах на следната статия: 100 000 коли на трупчета (Трафикът олекна, съседи се возят в комбина). Според нея (и КАТ) високата цена на бензина била намалила излизащите всеки ден в София коли с 50к за последния месец. Хората били започнали да ходят с градски транспорт или да се комбинират.

В интерес на истината и на мен ми направи впечатление, че трафикът е понамалял, но за съжаление имам много по-тривиално обяснение -- хората започнаха да ходят на море. От познатите ми се сещам за поне 4-5 човека, които в момента са в Турция или Гърция. В същото време -- не се сещам за някой, който да си е зарязал колата и да се тътри с градския транспорт. Последното е трудно да стане особено за хората, които трябва да сменят 3 превозни средства -- ще трябва да пътуват поне час и половина до работата си, което откъдето и да го погледнеш е неприемливо.

Цената на бензина особено силно удря познатите ми от Люлин. Немалко от тях работят в бизнес центъра в Младост или някоя от другите офис сгради по Цариградско. От тяхна гледна точка бизнес центъра е по-скоро малко преди Пловдив, отколкото в София.

Ако все пак наистина цените на бензина са отказали 50к човека да ходят с колите си на работа -- това може и да е за добро -- по-малко задръствания = по-малко време за стигане до работата = по-малко разход на гориво.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image