Доволни ли се от Euro 2008?

Публикувано / posted 2008-07-01 в категория / in category: Коментари
  

euro2008.jpgПървенството отмина, страстите се поуталожиха и вече могат да се направят някои обективни коментари.

Първо: много съм доволен от това, че Испания стана шампион. От много години им симпатизирам и на тях и на Португалия, най-вече заради красивата игра, но нещо все се дънеха, основно заради бъгавите защити.

Второ: самото първенство беше много по-интересно за гледане от предишните. За съжаление пропуснах някои мачове в началото, но от един момент нататък се стегнах, най-вече заради това, че започнахме да правим облози с един приятел. Гордо мога да заявя, че в крайна сметка съм с 10 лева на печалба :-).

За отборите:

 • Чехия -- много добър отбор, но май не им достига смелост, за да постигнат нещо повече.
 • Португалия -- Имат много добри играчи, чудесна техника, но и те се лигавят. Роналдо определено е гениален футболист, но и лекенце в същото време. Особено ме издразни, че след като отпаднаха и треньора им направи коментар, че футболистите били допуснали много грешки, нашинкия се изцепи, че видиш ли,  той грешки не бил допускал…
 • Швейцария и Австрия -- и двата отбора едва ли щяха да играят на европейско ако не бяха домакини.
 • Турция -- комшиите много ме "изкефиха". Нападателен футбол, играят с кеф, играят с хъс -- все неща, които липсват на нашия национален отбор. Яд ме е, че отпаднаха от Германия -- швабите с 3 удара -- 3 гола.
 • Хърватия -- и те играят добре, имат добри играчи, но са малко възгордяли се.
 • Полша -- тръгнаха с голямата кошница и голямото самочувствие и съответно нищо не направиха.
 • Франция -- франсетата винаги са ми били антипатичен отбор. Всъщност те не са национален отбор -- повечето играчи са чернилки. Ако бях французин щеше да ме е срам, че това са ни националите. На световното преди години играеха Сенегал и Франция. Гледахме мача в една фирма, заедно с други кибици. В един момент в стаята с телевизора влезе някаква девойка и тя да гледа. Попита "Ама те всичките негри, кои са Франция". "По-черните" -- отговори й един пич и умряхме от смях.
 • Италия -- също антипатичен отбор. Не едно и две европейски и световни развалиха с дефанзивния си грозен футбол.Много съм доволен, че испанците ги отстраниха.
 • Холандия -- ако имаше отбор, който да е близък до Испания по сила, то това са холендрите. Много добри играчи, добра комбинативност и динамика, но… оставиха се на руснаците да ги надхитрят.
 • Румъния -- мамалигарите имат много силен отбор, но просто не стават за големи мачове. Нещо ми изглеждаха сковани и уплашени…
 • Гърция -- на византийците им се случи точно това, което им се полага. С отвратително грозната си игра заслужават да им бъде забранено да участват в каквито и да било първенства и квалификации.
 • Русия -- не очаквах толкова силна игра от тях. Срещу Швеция и Холандия направиха изключително силни мачове, които едновременно с това бяха  много приятни за гледане. Не можах да разбера само, защо Испания им е толкова неоудобен отбор
 • Германия -- както винаги добрата дисциплина им помогна да стигнат далеч. Треньорът им преди първенството беше обяснявал нещо, че ще играят нападателен футбол -- е, такова нещо не се видя, но швабите са си шваби.
 • Испания -- безапелационен шампион. Само победи от началото до края. Невероятна комбинативност, безброй поредни пасове с едно докосване. Особено руснаците се видяха в чудо с тях.

За съдийството: Този път съдиите се справиха общо взето добре. Нямаше фрапиращи грешки, които да повлияят на резултата.

За натурализираните играчи: това трябва да се забрани. Ако ще са национални отбори -- да са НАЦИОнални отбори. Ако така продължава просто малко по малко всички ще дойдат на дереджето на Франция…

За коментаторите по Диема: доста по-добре се справят от тези на Канал 1. Както споменах и в друг пост -- дори само това, че Петър Василев (пу, ПУ) не коментира направи първенството 50% по-приятно за гледане.

Като цяло първенството беше много по-добро от предишните, които съм гледал. Играта беше много по-приятна за окото. Имаше много засукани мачове с обрати.

Дано играчите от нашия национален отбор се стегнат и да се класираме на световното, че да се изкефим още повече.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image