WordPress + Feedburner plugin = Проблеми. Решение.

Публикувано / posted 2008-07-01 в категория / in category: Web development, Други
  

flamocon_190h.gifПреди няколко дни реших да се регистрирам във Feedburner. Всичко вървеше нормално, следвах инструкциите, качих plugin-а, който feedburner-a ми препоръча (FeedBurner FeedSmith) и всичко "заспа". Уж.

Вчера забелязах, че други системи, които се опитват да четат RSS-feed-a нещо не показват новите ми постинги. В първия момент не се сетих от какво може да е -- много неща са ми наглавата тия дни и въобще не се сетих, че инсталирах plugin. Реших, че нещо са се набъгали или забавили и затова не са update-нати.

Днес обаче отново проверих и видях, че все още новите постинги не са се появили. Имах малко свободно време (докато обядвам) и се амбицирах да намеря къде е проблема. Оказа се, че feedburner plugin-а е нагло копеленце и е направил така, че освен feedburner bot-a, всички други, които се опитват да четата RSS feed-ada бъдат пренасочвани към http://feeds.feedburner.com/ognyan_bankov.

За щастие решението се оказа лесно:

Отваряте файла на плъгина (wp-content/plugins/FeedBurner_FeedSmith_Plugin.php) , отивате най-долу и там има следното:

if (!preg_match("/feedburner|feedvalidator/i", $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) {
add_action('template_redirect', 'ol_feed_redirect');
add_action('init','ol_check_url');
}

Този пасаж белата.

Просто го коментирайте така:

//if (!preg_match("/feedburner|feedvalidator/i", $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) {
//    add_action('template_redirect', 'ol_feed_redirect');
//    add_action('init','ol_check_url');
//}

или направо го изтрийте.

Добре е да добавите отделен линк за feedburner четците. Влезте си в feedburner account-а и там има възможност да си генерирате линк с най-различни иконки.

[Редакция]

Всъщност като се замисля този плъгин въобще не е необходим. Може би аз не съм прочел точно какво ми предлага feedburner-, когато ми е предлагал да си го инсталирам.

В описанието на самия плъинг се казва:

"this plugin detects all ways to access your original WordPress feeds and redirects them to your FeedBurner feed so you can track every possible subscriber."

Проблемът е в "all ways" -- не дава шанс на другите ботове да се докопат до фиида. Май е най-добре този плъгин да се разкара и да се остави отделен линк към feedburner.


3 Responses to “WordPress + Feedburner plugin = Проблеми. Решение.”

  1. Longanlon says:

    целта на тоя плъгин е само една -- да може фийдбърнър да брои колко абонати имаш закачени на фийда и да ги показва в картинка. именно затова и насочва всички заявки за други фийдове към сайта на фийдбърнър.

  2. Огнян says:

    Благодаря за инфото, все пак имало някаква полза от него (макар и доста съмнителна на фона на працакването на всички останали RSS ботове)…

  3. Плъгинът прави точно това, което е написано --- прихваща всички възможни заявки за RSS емисии, и ги пренасочва към FeedBurner акаунта. В точно това е и проблема, понеже това осакатява възможностите които WordPress предоставя --- например има feed-ове за категории (/category/apple/feed), за етикети/тагове (tag/iphone/feed), за търсене (search/php+5/feed), за автори (author/ogre/feed), за всички коментари, и коментари за отделен пост. Именно заради това аз не съм \

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image