Кражбата на парите за пенсии

Публикувано / posted 2014-12-22 в категория / in category: Некои съображения
  

Покрай кампанията "преместване" на парите на хората от частните пенсионни фондове в НОИ си мисля:

1. Леле, каква кампания по медиите организираха ЧПИ-тата, за да убеждават обществото, че е по-добре парите да стоят при тях. Защо не организират и такава кампания да покажат как са разпределени/инвестирани средствата от вноски, а не да трябва човек да рови с дни, за да види, че само около от ~30% от парите са "налични", другото е "изядено и изпито"?

2. Този "министър на финансите", Владислав Горанов, щом още от самото начало реши да си решава проблемите с бюджета по лесния начин, какво ли ни очаква по-натам? Или просто използва случая, използвайки тъповатата и неразбираща подкрепа на ГЕРБ, да сплаши ЧПИ, за да му "кихнат" и да му помогнат да си реши проблема с "докато аз стоя в парламента, връстниците ми направиха милиони".

 


One Response to “Кражбата на парите за пенсии”

 1. Иван says:

  ГЕРБ си ги обичат тези работи. По време на предното им управление:
  а) сложиха данък в/у застрахователните премии;
  б) сложиха данък в/у депозитите;
  в) "национализираха" третия стълб на пенсиите.

  Сега искат и втория стълб. Интересното е че когато политическите "противници" на ГЕРБ взеха властта, те не направиха нищо за да променят направеното от ГЕРБ. Национализирането на втория стълб устройва и пенсионните компании, защото ще замаже поразиите които правеха и продължават да правят. Явно ситуацията е www, демек win-win-win. Тези дето ще го отнесат са както винаги доверчивите избиратели и клиенти.

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image