Upgrade до WordPress 2.6.2

Публикувано / posted 2008-09-22 в категория / in category: Web development, Некои съображения
  

Днес (22.09.2008) реших да се подмотам из блоговете на хората и да видя дали има нещо интересно за четене. Не си спомням вече къде, но прочетох, че била излязла версия 2.6.2 на WordPress и било добре да се ъпгрейдне, че в предишните имало пропуски в сигурността.

Имах усещането, че съвсем скоро ъпгрейдвах (защото ми бяха охакали блог и бяха сложили 1 тон линкове във футера). Оказа се, че съм бил с версия 2.5.1, която вече била поостаряла.

Отделно от хакването на блога -- скоро смених антивирусната програма, и новата откри 4-5 дзвера. Не бяха активни уж, но не се знае знае ли се. Накратко казано: тресе ме параноята напоследък и реших, че няма да оставя чувството за мързел да надделее и ще ъпгрейдна wordpress-а.

Както и да е, ъпгрейда мина бързо. Този път много по-бързо успях да бекъпна нещата -- явно хостинга не беше затлачен.

Думата ми е задруго. Ясно е, че wordpress е привлекателна цел за всякакъв калибър кракерчета и други подобни вредни елементи, но не го ли изчистиха вече толкова години от елементарни дупки в сигурността (?)…

Вместо да смърдя (и да псувам) колегите, реших, че вече е крайно време да си направя един собствен блог софтуерец. CMS-а ми е почти готов, ще трябва само RSS feed и ping  да му добавя и ще разкарам wordpress-a. Надявам се скоро да ми остане време за това безсмислено,  но приятно упражнение.


2 Responses to “Upgrade до WordPress 2.6.2”

  1. radislav says:

    Браво :)

    Не се знае дали е безмислено -- току виж си застрашил wordpress :)

  2. Огнян says:

    :-)
    Не знам аз дали ще успея да ги застраша, но ако те продължават да се излагат -- има предостатъчно хиени, които са готови да им лапнат дела…

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image