Sourceforge.net се излагат

Публикувано / posted 2008-09-25 в категория / in category: Web development, Да се чувстват напсувани
  

Преди около месец sourceforge си местеха нещата в нов datacenter. Аз лично го чаках с нетърпени този момент, защото очаквах, че най-накрая най-малкото svn ще се забърза малко. Но не би. Не стига, че дори е по-бавен от преди ами и капризен станал. Не мога един checkout да направя като хората без да ми изгърми на няколко пъти с "Could not read response body: An Error: existing connection was forcibly closed by the remote host.  ".

Бях ровил доста в гоогле-то и бях останал с впечатление, че не особено много хора имат моя проблем. Затова първоначално реших, че нещо при мен е проблема.

В интерес на истината, предишни дни имаше някакви загуби на пакети във външния нет и моментално напсувах ISP-то ми (СКК), но ето че днес връзката е слънце и пак sourceforge-а се цупи като ощипана мома.

Бях склонен доскоро да си трайкам -- все пак "за без пари -- толкоз", но всъщност откакто пуснаха новия сайт -- не е това ситуацията. Навсякъде е пълно с реклами от които правят вероятно не лоши пари.

Вчера загубих целия ден в борба с svn-а им -- опитвам се да поподредя някои файлове и директории по tangra framework-a и се налагат доста сериозни комити и ъпдейти, обаче те половина се чупят насредата и става ебати и кашата.

Прекъсваме програмата за псувня

Ей го, пореден опит за update изгърмя. Човек не може дори да си checkout-не лайната на един пас -- трябва да дава допълнително 7-8 пъти update. Е, пичка му лелина вече!

Добре дошли отново

Допълнително вбесяващо обстоятелство е, че явно и новия datacenter е същата история като предишната -- SVN-а се точи със скоростта на костенурка -- 3-4kb/сек. Положението става трагично, когато USA-то се събуди и налази интерсвинщината -- тогава и под 2Kb пада.

Започвам сериозно да се замислям дали има файда да използвам svn-а на sourceforge. Май ще взема да претакам зелето на моя сървър.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image