Планът на Станишката

Публикувано / posted 2008-10-29 в категория / in category: Некои съображения
  

Като човек без пристрастия към определена политическа партия аз съм възприел прагматичния подход да гласувам за тези, които могат да осигурят стабилно управление. Под "стабилно" разбирам да не се сменя правителството през 4 месеца (като в Италия) и да няма избори "през ден". За мен всички партии са един дол дренки и това кой точно е на власт няма особено значение.

Проблемът, който ще се появи след следващите избори е, че май няма да може да се сформира стабилна коалиция -- бат Бойко няма да спечели пълно мнозинство, така наречените "десни" вероятно въобще няма да влезат в парламента и какво ни остава:

  • БСП -- тях много добре си ги знаем що за измет са;
  • ДПС -- тях много добре си ги знаем що за измет са;
  • Атака -- май вече и тях си ги знаем -- даже мен, като човек с националистически възгледи не могат да убедят да ги вземе насериозно. Просто са жалки.
  • ГЕРБ -- шматки и половина. Бат' Бойко с неговите елементарни популистки изказвания и измислената му "партия", където са се събрали от хиена нагоре ме отвращават все повече и повече. Те са по жалки и от Атака…
Обобщено -- ситуацията ми изглежда много лоша -- по никакъв начин не може да се сформира стабилно управление.
От няколко седмици забелязвам една интересна тенденция, която ако се окаже план ще е много добре за скапаната ни държава:

  • махнаха от ДАНС Драшков, който е наричан "чадъра на ДПС";
  • самоуби се Ахмед Емин;
  • Сульо и Пульо се показаха по всякакви телевизии да оплюват ДПС и Ахмед Доган. То не бяха бивши министри от ДПС, то не бяха бивши членове на тази партия, политически коментатори, политици от други партии и т.н. 
След самоубийството на Ахмен Емин, моя любимец ненагледен Иван "Мавъра/Гаргамел" Костов каза една много показателна реплика: "Станишев ако поиска сега може да унищожи Доган".
А дано! -- казвам аз.
Реално погледнато Станишев наистина има шанс да разкове колибката на ДПС -- трябва да изчака още малко да останат 6 месеца до края на мандата (за да не може да се иска вот на недоверие на правителството) и да започне една хубава офанзива срещу ДПС, яхвайки вълната на антикорупционните дейности. Хем ще запише точки пред ЕС, хем ще изглежда за БГ избирателите, че наистина се върши нещо полезно, хем ще елиминира етническата партия. Всичките тези неща ще му донесат доста гласове на следващите избори и току виж, бате Бойко Борисов загуби изборите като Левски квалификациите от БАТЕ Борисов.
Реално погледнато 6 месеца едва ли ще са достатъчни, за да се достигне до присъди по обществено значими дела и затова ми се струва, че Станишев има още един ход, който си пази за накрая -- следващите избори отново ще бъдат изпълнени с купуване на гласове. Една организирана стройна акция срещу това от страна на ДАНС и/или МВР и/или прокуратурата може да доведе до разкриване на множество нарушения в цялата страна и това да доведе до касиране на изборите. Първанов ще назначи Станишев за служебен премиер и по този начин ще има още 3 месеца за действия. Да не говорим, че това упражнение може да се повтори и да станат 6 месеца.
Едно разбиване на ДПС от страна на БСП ще привлече много гласове, които преди изтекоха към Атака. Отделно, че ще се неутрализират сегашните опити на бат Бойко и той да се яхне на националистическата вълна. Току виж БСП при една по ниска избирателна активност спечели пълно мнозинство и ето ми го моето желано стабилно управление (сега проверих, че миналите избори са били на 25 юни 2005. При касиране на следващите парламентарни избори и насрочването им за средата на август -- ето как избирателната активност ще бъде под 35% и то ще бъдат елиминирани младите хора основно, които по това време ще са на море).
Кое е най-хубавото в цялата схема? Че ДПС няма полезен ход в цялата ситуация -- без купуване на гласове те няма да спечелят толкова голям процент, колкото на предишните избори. С купуване на гласове ще си докарат касиране на изборите и удължаване на времето за атака срещу тях. 
Долко вероятно е обаче това да стане? За пореден път ще трябва да цитирам новогодишното слово на видния културтрегер Бичето: "Много ми се иска, но силно ме съмнява, да не кажа, че въобще не го вярвам". Надеждата умира последна и както каза попа оня ден "Г-н министър председател -- вие сте пич". Аз бих добавил: "Копеле, в теб ми е ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДA."

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image