Смърт за студентите! Инфраструктура желаем!

Публикувано / posted 2009-02-10 в категория / in category: Некои съображения
  

Преди малко по БТВ хванах някакъв репортаж, където зам. кмета Герджиков нещо се обясняваше, че щели да бъдат пренасочени средства за Студентски град за подобряване на инфраструктурата. В същия репортаж питаха разни хора от Модерно предградие, дали смятат за справедливо да се дават допълнителни средства за Студентски град, при положение, че в Модерно предградие дори канализация няма (зад репортера се виждаха тотално разбити, а и неасфлатирани улици). Хората, естествено, мърмореха как може такова нещо, в Студентски град инфраструктурата била в пъти по-добра от тази на Модерно предградие, а и на още много други квартали.

Зам. кмета обясни още, че от постъпленията от приватизация на общински имоти, щели да бъдат заделени средства и за другите квартали, но не заради "инцидентния" принцип (визираше "инцидента" с убития студент).

Изказването му беше така формулирано, че макар да значеше точно обратното поне аз го изтълкувах като: "Абе заради шумотевицата около "инцидента" си правим PR и ще отпуснем допълнителни средства за студентски град".

Та така. Ако искате подобряване на инфраструктурата -- хванете няколко студента, закрайте ги във вашия квартал и ги принесете в жертва на бог бат' Бойко. Най-добре -- по особено жесток начин. Това е начинът да ви отпусне средства. Все пак студентите са неговия добър "материал".


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image