Кост-off

Публикувано / posted 2009-03-06 в категория / in category: Некои съображения
  

Преди половин година се беше заформил разкошен флейм породен от Longanlon и неговия постинг Костовистите са странни животни. Тогава в един коментар изказах мнение, че обединение на "дясното" е добре да има, но без Костов и неговото ДСБ. Разни "сини бабички" веднага ме налаяха с пяна на устата, но да са живи и здрави. Ето, че дойде видов ден:

Вчера вечерта градската организация на СДС София е взела решение:

"… в процеса на преговори за дясното обединение да се представи условието старите лица да не участват в листите.

Това означава лидери като Иван Костов, Бакърджиев и Софиянски да се оттеглят в името на обединението, обясни главният секретар на СДС Иван Сотиров."

Най-после СДС май излиза от комата в която беше изпаднало в последните години и застана на смислена позиция. Разбира се, остава решението да се приеме и на националната конференция. Силно се надявам да мине и там и най-накрая да имаме някаква алтернатива.

Преди малко по новините гледах реакцията от страна на ДСБ. Иван Костов се изсули с "Кога съм коментирал лични нападки, че да го правя сега". Неговият пекинезен battle dwarf с притеснен вид успя да изджавка, че "ДСБ има си има лидер и с него ще участва на изборите".

Интересно е как ще се развият нещата, но ми се струва, че СДС може само да спечели ако анатемоса Костов. Най-малкото -- вижда се, че ДСБ сами не влизат в следващия парламент, докато СДС е "на кантар". Според мен, по-малко радикалните привърженици на ДСБ ще изберат да подкрепят СДС пред това техния глас да отиде на вятъра.


2 Responses to “Кост-off”

  1. Longanlon says:

    дали това излизане от комата се дължи на новия шеф на седесето ще има да видим, а до тогава ще гласуваме синьо и тва е :)

  2. Огнян says:

    Да, ще трябва да се изчака да се види, дали новия шеф ще изчисти оборите или и той ще добави "кафевичко"…

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image