СДС, убихте Кени, you bastards!

Публикувано / posted 2009-03-10 в категория / in category: Да се чувстват напсувани
  

Преди три-четири дни с нескрито злорадство (и ехидно кикотейки се) бях постнал Кост-off, но за съжаление задоволството ми беше кратко. Току що прочетох следната статия: СДС се коалира с Костов в която накратко се казва, че НС на СДС е приел с 64:41, че ще се коалират с ДСБ.

Убихте и малкото останала надежда (you bastards!). Току що изгубихте със сигурност моя глас (big deal), а вероятно и на много други хора, които, общо взето, мислят като мен. Колко е "много" -- това е много интересен въпрос, на който отговора ще дойде при обявяването на резултатите, но още отсега можем да направим една (спекулативна) сметка:

Общо взето дори в националния съвет разделението е ~60:40. Ако приемем:

  • че тези 40% отразяват мнението на 40% от симпатизантите на СДС и се вземе предвид, че на предишните избори 1% от действителните гласове беше равен на 36481 гласа;
  • че поне 1/4 от тези 40% ще откажат да гласуват за такава коалиция;
  • че СДС по данни на социологическите агенции ще получи към 4%
  • че на задаващите се избори гласуват, колкото на предишните

То излиза че:

4% за СДС = 4 х 36481 = ~146 000 гласа

40% от 146 000 = 58400

1/4 от 58400 = 14 600 гласа

Излиза, че СДС потенциално губи 14 600 гласа от решението да се коалират с ДСБ (+ Иван Костов в листите).

Какво печели? Поне от моя гледна точка единственото, което може да се окачестви като положително за СДС, е че със сигурност (?) ще влязат в парламента с тази коалиция (все пак изборите ще са през лятото, когато много от младите хора ще са на море (и съответно тези 4% като нищо могат да се стопят до 3%)).

Като се замисля, това че СДС може да изгуби към 14 600 гласа не е най-големия проблем. Проблемът е, че губят доверие. Проблемът е, че правят безпринципна (от морална гледна точка) търгашеска коалиция с ДСБ.

Един цитат от Мартин Димитров след приетото решение:

"СДС прави много сериозен жест. Хора цепиха СДС и правиха грешки. Днес ние преглъщаме, за да има демократично управление"

Е на мен лично ми писна да преглъщам. Честно казано аз не искам "демократично управление", а и за какво демократично управление може да става дума, когато се коалираш с партия от "командирски" тип, пред която дори БКП изглежда като хипи джамбуре. Да оставим "сините". Бат' Бойко и той е "командир". И каква каква коалиция се очертава да състави правителство след изборите:

  • бат' Бойко -- самовлюбен командир, тиранин
  • Костов -- самовлюбен командир, тиранин
  • СДС -- тиранти…

Ще има да ви опъват и да плющите…

Както съм писал и в предишни постинги -- за мен е важно да има стабилно управление -- такова, което не се разпада при първата препирня за кокала, а за съжаление явно няма да имаме такова след следващите избори и още по-лошото е, че това ще се случва по време на световна икономическа криза.

Убихте Кени, уou bastards!


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image