Чистичко

Публикувано / posted 2009-03-19 в категория / in category: Бравост!
  

Всеки път когато се появеше източен вятър и безброй хартии и найлонови пликчета се събираха зад блока върху "зелената площ". Цялата мръсотия се събираше при нас, защото блоковете така са подредени, че образуват затворено пространство и веднъж влязал, блоклука няма как да бъде издухан навън. В резултат пространството отзад приличаше на сметище, което ми правеше отвратително впечатление всеки път, когато изляза да пуша на балкона (а това е доста често). 

Пролетно време, покрай кампаниите на общината за почистване и извозване на боклука сме слизали да почистим хартиите и другите боклуци (срам не срам -- трябва да призная, че рядко съм го правил), но след месец-два обикновено положението отново е трагично. Винаги съм си мислел, че тая работа с кампанийните почиствания не върши работа. 

Днес останах приятно изненадан, като видях, че някакви работници от "Чистота" са дошли с найлонови чували и събират боклуците. Съжалявам, че не бях снимал преди това зелената площ, за да се види в какво безобразно състояние беше (на снимката горе по-голямата част вече е събрана). 

В тази връзка създавам нова категория в блога, която ще се нарича "Бравост!" и ще служи като противовес на "Пичку ви материцу". Това е първия пост в нея и се надявам да бъде последван от още много. Честно казано, не знам дали е заради народопсихологията ни или нещо друго, но определено сме склонни да обръщаме повече внимание на негативните неща и да пренебрегваме позитивните (може би за последните предполагаме, че "то така трябва да си е"). В резултат сме се превърнали в един народ от фрустрирани мърморани… Като част от личната ми кампания за по-позитивен поглед на живота, отсега-нататък ще се постарая да не пропускам да пиша и за хубавите неща, които ми правят впечатление.

ТА:

Браво на хората, които са организирали почистването и на самите чистачи!

P.S. Дано такова почистване се случва поне веднъж на два месеца.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image