Има избор -- Бого за ЕП. Действайте!

Публикувано / posted 2009-06-05 в категория / in category: Некои съображения
  

bogoНаближават изборите за Европейски парламент. Честно казано въобще нямах намерение да гласувам на тях, защото не само че не виждах за кого ами и ЕП много слабо ме интересуваше (по мое мнение ЕС е мъртвородена идея, поне в смисъла й за политически съюз).

В крайна сметка се оказа, че има един достоен човек, който заслужава да бъде избран -- Богомил Шопов. Кой е той и за какво се бори можете да разберете най-добре от неговия блог. Какво мислят другите за него можете да видите в блоговете на Пламен, Делян Делчев,  Григор Гачев и този сайт (в който са изброени най-важните неща, които Бого е свършил / върши).

Хората са написали не малко, затова аз няма да се разпростирам, само ще кажа, защо аз ще гласувам за него:

 • защото смятам, че е един от малкото хора в България, които знаят какво правят;
 • защото много от идеите, за които се бори ги споделям и аз;
 • защото упорито и последователно си преследва целите (а това е доста сложно в нашата мила татковина -- много е лесно човек да се отчяе от празните телешки погледи, които среща и безхаберието на всякакви държавни и общински "институции");
 • защото притежава добър баланс между прагматичност и идеализъм;
 • ЗАЩОТО МУ ВЯРВАМ

В: Как се гласува за него? 

О: Преференциално. Бого е в листата на "Зелените", бюлетина номер 12. Трябва да отбележите с Х неговото име "Богомил Борисов Шопов", позицията му е 6. Чрез преференциалното гласуване показвате, че искате неговата позиция да стане 1, т.е. той да е първи в листата. 

Един коментар относно "Зелените" -- по мое мнение са прекалено идеалистично настроени, но това няма никакво значение, защото ако въобще някой влезе в ЕП, то това ще е Бого.

Искам да се обърна към всички, които казват нещо от рода на "Няма да гласувам, защото няма за кого": Това оправдание вече не важи. Вече имате за кого.

Най-хубавото в цялата работа е, че дори да не успеем да съберем достатъчно гласове, за да го вкараме в ЕП, то поне ще се видим колко сме му поддръжниците или по-скоро колко сме поддръжниците на идеята, че ни е писнало от политика,  досегашните политици и партии и въпреки това, когато се намери достоен човек сме готови да го подкрепим.

Допълнителна мотивация: ако не успеем да изберем Бого, отсега ви казвам, че за следващите избори ще се кандидатирам аз. Имайте впредвид че съм със същата рожденна дата като Хитлер и астрологичната, метеорологичната и други прогнози като хвърляне на боб и гледане на карти вещаят, че успея. Стане ли това очаквайте касапница ;-)

Гласувайте за Бого, сега, за да не се налага да гласувате после за Мен ;-)

Шегата настрана: Гласувайте! Бъдете хора, не добитък!!!


3 Responses to “Има избор -- Бого за ЕП. Действайте!”

 1. Фил says:

  Аз също мисля за него да гласувам, но ме притеснавят две неща:
  1. Много упорито и дълго преследва целта да стане депутат. Бе колкото и да е с идеали, малко ме притеснява да не стане поредния \

 2. Огнян says:

  Проблем щеше да е ако нямаш такова притеснение, но погледнато реално: аз дори за себе си не мога да гарантирам на 100% , че ако бях на неговото място и ме изберат, нямаше да стана "поредния" след време.
  Ти за теб можеш ли да гарантираш? :-)
  Между другото: щом си решил да гласуваш за него -- може би е добра идея и на твоя сайт да сложиш един постинг по случая. Трябва ни максимална публичност…

 3. Огнян says:

  btw, а второто нещо? ;-) (или просто wordpress-a ти отряза коментара?)

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image