Жените и компютрите

Публикувано / posted 2007-06-03 в категория / in category: Некои съображения
  

…а беше време, когато като кажеш, че се занимаваш с компютри и девойките те гледаха сякаш си най-големия смотаняк и повече не ти обръщаха внимание. Не беше интересно, не беше престижно, а си беше си страшна патка ™.

В последните години обаче нещо се промени и честно казано, още търся смислено обяснение.

В съботната вечер ми дойде на гости една благочестива девойка * -1. Идвала е и преди, но беше доста отдавна, за съжаление. Отварям аз входната врата, влизаме, събуваме се.

--- Влизай и сядай --- казвам аз, --- ей сега идвам.

Девойката влиза в хола, в коридора дочувам: "я, нови тапети", "я, котенце", "котенце, котенце, псс, псс, ела", "къде ти е компютъра?" и после радиомълчание.

Аз нещо се замотах. Вадих чаши за вино, плакнах ги, че бяха позапрашени (не съм много по вината), давах на котарака да яде (който не пропусна да ме изгледа укорително сякаш казваше: "Абе само влачиш разни хора тук да ми пречат да си дремя на спокойствие"), отварях виното и т.н.

След 2-3 мин се появявам в хола с две чаши и бутилка вино, обаче девойката я няма. Оставих ги на масата и отидох в стаята с компа, и какво да видя, драги зрители -- наш'та седнала, отворила skype и sladur.com и чатва с пълна сила.

Сега, всички знаят, че човек като чатва и животните не го закачат.

Върнах се в хола, сипах си вино и пуснах tv-то. Палнах една цигарка и се заех с типично мъжкия спорт "щракане на каналите" с надеждата да премина към дисциплина "гледане на два филма и мач едновременно". Филми не намерих, но се оказа, че е започнал Беларус -- България (съвсем бях забравил за този мач) и аз с преголям кеф си качих краката на масата и се зазяпах.

По някое време се появи девойката.

--- Нали не се сърдиш, че се задържах на компютъра? Ей, сега приключвам, само да довърша едно нещо --- каза тя, докато си сипваше вино.

--- Мнем, няма проблем, аз си намерих мач, така че чатвай, колкото искаш. (много съм великодушен :-))

--- ОК, ей сега идвам.

Тя си взе чашата и забързано се върна при pc-то.

Тук едно пояснение: едно време, общо взето редовно ходех по мачове (ЦСКА и на националите), но напоследък съм в сектор "Т" -- пред телевизора. Отделно като малък келеш съм се сцепвал от мачлета (и гъзета) с приятелчетата, така че може да се каже, че съм бая пристрастен към футбола. Като има мач на националите въобще не ме интересува нищо, сядам и гледам -- всичко друго -- кучетата го яли.

По някое време девойката се появи да си досипе и точно тогава Бербатов вкара ебати и гола. Овиках орталъка от кеф и заръчах на девойката да идва по-често да си сипва "'щото е на късмет".

Както и да е.

Свърши мача, бихме, аз -- предоволен, девойката -- и тя.

И всъщност сега стигам до причината да напиша този постинг -- явно жените ползват компютрите основно за комуникация. Няма да седнат като "нормален" човек да изплющят една гамка или не дай си боже да програмиргат. Всеки път, когато съм виждал жена да е останала на PC и да няма друга работа -- тя чатва с всичка сила и/или говори по skype.

Тук се сещам за една книга в която пишеше, че много от конфликтите между мъж и жена, които живеят заедно се пораждат от това, че жените имат нужда да изговорят средно около 8000 думи на ден, докато при мъжете цифрата е 5000 и съответно се получава разминаване в желанието за разговори.

Откакто жените откриха, че компютрите стават за "плямпане" и започнаха да се обръщат по съвсем друг начин към нас "компютърните мозъци" (както обичаше да се изразява една бивша възлюбена). Изведнъж компютрите станаха "cool". Шибана ирония.

Все пак един съвет за женените мъже -- купете на жените си компютър, слушалки и микрофон, пуснете интернет и ще можете на спокойствие да си гледате мачове и да си четете вестника, а ако сложите и web камерка -- ще можете даже и да отидете с агентите на бира. Е, проверявайте от време на време с кого и какво чатва, че да стане работата рогата.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image