Google ме изплющяха с penalty

Публикувано / posted 2009-07-02 в категория / in category: Да се чувстват напсувани
  

Преди около една година един мой братовчед ми пусна мухата да направим affiliate сайт към stubhub за продажба на бейзболни билети. Речено-сторено -- запретнах ръкави и направих mlbticketsstore.com. Отне не малко време -- трябваше да се направи импорт на feed, който експортват stubhub (огромен csv файл), парсер на сайта, който да събира данни за билетите (защото тази информация  я нямаше във feed-a), IP delivery -- като дойде някой хамериканец да го засече от кой щат е, да намери отборите, които са от този щат и да му покаже предстоящите им мачове и т.н. Братовчед ми направи някакъв link building и по някое време сайтът изплува доста напред в google и започнаха да капят някакви пари.

Всичко вървеше относително добре допреди една седмица, когато google явно изплющяха някакво penalty и сайта се срина и въобще не излиза в резултатите… В интерес на истината, не отговаря на техните guidelines -- откъдето и да го погледнеш си е чист affiliate сайт, единствената допълнителна услуга, която предлага е IP delivery-то.

Сега се чудя -- да го попреправя ли да показва разни feed-ове от блогове, за да изглежда по-"истински" и да apply-на за reinclusiоn в индекса или да го заебавам…

Интересното е, че в webmasters tools, в "Top search queries" все още ми показва, че за някой фрази се класира добре сайта, а всъщност въобще го няма. Това за пореден път ми доказва, че резулатите там се обновяват толкова нарядко, че са почти безполезни…

top_search_q

BTW, Google не могат да правят страниране :-). Докато се опитвах да ръка да потвърдя,че mlb-то не излиза хич в резултатите отидох до последната страница и какво се получи:

google_pag

Стигнах 65, цъкам на 66, зарежда и пак ми дава същото -- че съм на 65 страница. Ламери :-)


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image