За блоговете, WordPress и NIH синдрома

Публикувано / posted 2007-04-12 в категория / in category: Некои съображения
  

Тъй като напоследък бях обвинен в някои грехове искам да изкажа следните съображения:

  1. Да, казвал съм, че тази работа с блоговете е пълна простотия -- признавам си, не съм бил съвсем прав. Все още определено смятам, че 90% от блоговете само хабят интерсвинщината и дисковото пространство, но определено има и какво смислено да се прочете, особено напоследък. Май се оказва, че блоговете са единствената останала платформа за "независима" "журналистика". Слагам "независима" в кавички просто защото гаранция никога няма, но все пак, човек сам си преценява, когато чете един текст дали наистина автора изразява лично мнение или се опитва да внушава чужди идеи. Слагам и "журналистика" в кавички, защото много от хората, които постват всъщност не са професионални журналисти (и толкова по-добре, напоследък на така наречените журналисти доста съм им набрал, но -- друга тема).
  2. Да, въпреки че съм php програмист и мога и сам да си напиша блог система -- ползвам wordpress, защото не ми се отделя и една минута, за да правя нещо, което вече си има прилични реализации (даже прекалено, като гледам админ панела на wp направо се изумявам какви чудеса са наслагали (или поне на мен така ми се струва като неопитен блогер)).
  3. Да, въпреки че страдам от NIH (Not Invented Here) синдрома в особено изострена форма, поне засега не смятам да си променям мнението по т.2. Имам си къде да чеша тази краста :-) до кръв :-) че и до кокал…

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image