Open Office пропаганда -- ще има секс

Публикувано / posted 2009-10-18 в категория / in category: Други
  

Днес излезе нов update за Java-та. Пуснах го да се инсталира и ми направи впечатление, че още докато ме питаше дали да продължи имаше някакъв текст от сорта на "Изтеглете си Open Office -- беплатната алтернатива на MS Office". Ей така -- ни в клин, ни в ръкав. Странното е, че общо взето едното с другото няма много връзка, поне от гледна точка на обикновения юзер, който хабер си няма какво е Java, Sun и защо, аджеба, Sun рекламират Open Office.

Мен лично този тип пропаганда донякъде не ми харесва, защото е леко арогантна, макар и да е за добра кауза. Всъщност, може би, на принципа "Каквото повикало, такова се обадило" е добре да има малко замеряне на Microsoft с техния тип камъни.

Посланието продължава и на екрана за изчакване на инсталацията:

java_oo

Очаква се след излизането на Windows 7 да излязат и нови версии на MS Office. В тази връзка: Разбирам напълно хората, които използват пиратски версии на word-a и т.н. -- все пак с него са свикнали, но по никакъв начин не мога да разбера как все още има хора, които плащат 500+ долара за MS Office при положение, че има напълно безплатна алтернатива в лицето на Open Office. Аз лично от две години го използвам него и съм напълно доволен.

Живот и здраве, в бъдеще изглежда, че Microsoft ще берат все повече и повече грижи в опитите си да продават своя офис пакет (а той всъщност им носи доста голяма част от приходите). Като гледам почти всички големи софтуерни компании са настръхнали срещу Microsoft и май (най-накрая) ще има секс и той ще започне точно на офис фронта.


Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image