Идея за филм, българско кино, европейско кино.

Публикувано / posted 2007-07-19 в категория / in category: Други, Некои съображения
  

Наскоро четох в някакъв вестник как някакъв кинодеец мърмореше и се жалваше, че никой не бил помагал на българското кино, че то положението и в Европата не било много розово и т.н.

Човека сигурно е прав са себе си, но честно казано ми писна последните години кинаджиите само да мрънкат.  Вместо да вземат да се стегнат и да измислят идея как да се осигури финансиране, те просто си стоят, подмотват се и от време на време направят по някой филм, който я става за гледане, я не…

Ще изложа една много проста идея откъде и как да намерят пари.

Факт 1: Пари за кино няма. Кой може да осигури финансиране? Определено не смятам, че това е държавата. Кой има пари? Европейският съюз.

Факт 2:  Четох няколко статистистически проучвания в които се казва, че много малко европейци имат идея как точно функционира ЕС, какви са му органите, кой орган за какво отговаря, как се взимат решенията и т.н.

Ето и самата идея:

Да се направи сценарий за телевизионен сериал в който главните герои си имат работа с институциите на ЕС, борят се за някаква кауза, търсят финансиране, разправят се с бюрократи, различни национални интереси и т.н. Подобни сериали братята хамериканци правят отдавна.

С този сценарий да се кандидатства за финансиране пред ЕС.

Ефектите:

1. Ще се покаже какво точно е ЕС и как работи.

2. Кинаджиите ще си имат финансиране и то не само нашите мърморани ами и европейските (ще се канят актьори най-малкото).

Отделно могат да се канят като Guest stars реални фигури от управлението на ЕС, като оня-с-многото-имена Барозу, които да се появяват съвсем за кратко, ей така за подправка.


Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image