Първанов се самоуби

Публикувано / posted 2010-03-06 в категория / in category: Некои съображения
  

Следя с интерес развитието на "скандала" със стенограмата от срещата между Първанов и Дянков. Определено "президента" си вкара разкошен автогол със задна ножица. Като чете човек съдържанието на стенограмата се чуди дали става въпрос за думи на държавен глава или на долнопробен политик от типа на Яне Янев. Явно не му издържаха нервите на човека и прекали с популизма. Разбирам го -- изживява се като един нов Роналд Рейгън, копира му начина на поведение и говор, но за съжаление приликите свършват дотам… Основният проблем на Първанов е огромната разлика между това как той възприема себе си и как го възприема обществото -- в неговите собствени очи явно изглежда като някакъв супер опитен, обигран и непогрешим политик, но за негово съжаление всички останали го възприемат като архитекта на тройната коалиция (и свързаните с нея безброй негативи).

Някои казват, че сегашните му изявления са свързани с това, че искал да създава собствена (нова лява) партия. На мен това ми звучи леко абсурдно -- откъде ще намери леви избиратели? Ще ги издърпа от партията-майка БСП и ще я унищожи?! Това е поредното доказателство, че Първанов вече се е откъснал от реалността и живее в някакъв негов си измислен свят.


2 Responses to “Първанов се самоуби”

  1. dzver says:

    Милиционерската закалка на Гоце не го прави с нещо превъзхождащ останалите хора. Държането му е много соц, много естествено за него, чак ме учудва как досега не се е чуло.

    Подобно поведение четохме в историята за осъдения на 3 години затвор полковник, за дето отказал да прави лицеви опори.

  2. Огнян says:

    Досега се е ползвал с доста медиен комфорт, но мисля, че този път ще отнесе доста чернилка и то трупана с години… Нищо няма да остане и от малкото му добър имидж, който е имал пред собствените си шепа симпатизанти…

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image