Спиране на интернета (EDGE / GPRS) за Samsung Galaxy S (android) при Мтел

Публикувано / posted 2010-08-05 в категория / in category: Други
  

Днес си поскъсах нервите докато спра EDGE-a на един андроид телефон, а именно Galaxy S. По принцип, Mtel (и на тях да им…) от известно време работел със всякакви настройки за APN, т.е. няма значение какви са ви настройките -- EDGE-a си стой постоянно работещ и трупа трафик и съответно сметка (ето един линк по въпроса).

Щом сте стигнали дотук се предполага, че сте спряли 3G интернета (чрез Settings -> Wireless and network -> Mobile network settings -> Use only 2G networks).

По принцип, за андроид телефоните спирането на интернета през EDGE се предполага да е лесно: от андроид маркета изтегляте APNdroid или още по-добре Quick settings и там с едно натискане се спира (в  Quick settings настройката се нарича APN control). По някаква причина обаче, това не се случваше на този Galaxy S. Иконката за EDGE изчезваше за 2-3 секунди и после пак се появаваше. Решението се оказа един път ръчно да се укаже APN type и оттам нататък изведнъж програмките започнаха да работят както се очаква.

Ръчната смяна на APN type става с: Settings -> Wireless and network -> Mobile network settings -> Access point names -> Името на APN-a (при мен MTEL WAP), отивате най-долу на APN type и го сменяте на MMS. Изчаквате няколко секунди да изчезне иконата на EDGE и после го връщате обратно на Internet + MMS. Това е. Оттук-нататък програмките ще работят и ще можете с едно натискане да си спирате EDGE-a.


Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image