Интернет от СКК (TVNET / ТВНЕТ) -- лоша идея

Публикувано / posted 2010-08-13 в категория / in category: Да се чувстват напсувани
  

Имаше едно време едно СКК, което доставяше най-хубавия интернет в Люлин. Мрежата им беше подземна, много рядко прекъсваше, скоростта беше много добра за парите си. Това време обаче отмина. В края на миналия месец (юли) започна да ми прекъсва интернета на всеки няколко минути  за по 10-15-20 секунди и после се оправяше. Първоначално реших, че е някаква временна бъгня и не обърнах внимание. След като това продължи 2-3 дни -- обадих се на поддръжката, обясних им проблема и те казаха: "ОК, ще погледнем". На другия ден пускам компютъра и пак същия шит. Пак им звъня и ми казват "До половин час ще дойде човек". Човек не дойде цял ден. Звъня. Обясниха ми, че "колегите са на инсталация на кабел и ще като приключат ще минат през вас". На другия ден пак никой не дойде. След доста телефонни разговори и ходене до офиса им, разговори с техници и т.н. си промених мнението за Софийска кабелна компания по следния начин:

 • Няма я добрата поддръжка и бърза реакция. Цари пълна незаинтересованост и демотивация -- буквално им личи по физиономиите, как ги "боли фара", че даже и им е забавно като започнеш да се оплакваш, че ти трябва читав интернет,  за да си вършиш работата.
 • Не само, че ги мързи, ами и лъжат на поразия, за да си спестят работа -- по телефона ти говорят много любезно и учтиво: "Дааа, колегите ще дойдат", "Дааа, ще ви се обадим, за да ви кажем какво са открили колегите" и т.н., но всъщност нито идват, нито се обаждат, нито нищо…

Та! На мен лично целият ми проблем е, че до месец-два ще се местя на друго място и въобще не ми се занимава да пускам интернет от друга фирма (особено като се има впредвид, че някои искат 1 година договор). Искаше ми се просто СКК да си оправят кочината. Е, вече почти месец проблемът си стои и никой не ебава да го оправи…

[Редакция 25.08.2010] Пуснах си интернет от друг доставчик и мъките сврършиха. Сега остава да намеря и читава кабелна телевизия и ще прекратя договора и за ТВ.

[Редакция 15.05.2011] СКК си били сменили името на TVNET. Вчера един приятел ми се оплаква от тях. Сещам се за поговорката: "Вълкът козината си мени, но нрава -- не"

Не знам дали Мегалан или ЛюлинНет са с по-добра мрежа и поддръжка, но препоръчвам на всеки, които иска да си пусне интернет в Люлин да предпочете тях през СКК. СКК просто вече за нищо не става.


5 Responses to “Интернет от СКК (TVNET / ТВНЕТ) -- лоша идея”

 1. Alissaa says:

  Бях клиент на Мегалан, когато живеех в Младост. Имат перфектна поддръжка. Винаги изпращаха е-мейли, когато ще има загуба на сигнала, с началния час и продължителността. Викала съм ги най-много веднъж за 2 години, но се отзоваха веднага и отстраниха проблема. Очарована съм от вниманието им към клиента. За съжаление се преместихме и на новото място Мегалан нямаха покритие, затова се наложи да си търся нов доставчик. Избрах тогавашните Airbites, които сега се казват PowerNet -- мрежата им беше отвратително направена. Всяка седмица им се обаждах. Отделно като се получеше кратко спиране на тока, някакво тяхно устройство се нуждаеше от ръчен рестарт, което им отнемаше по 2 дни. За 1 година, колкото ми беше договора станах "приятелче" с операторите от телефонния център и ги знаех по имена. Като ги купиха PowerNet мислех, че ще се подобрят нещата… нищо подобно. С радост се отървах от тях.
  Сега съм на Net1 и съм много доволна от услугата им.

 2. Огнян says:

  Нет1 имат много добър шеф (като мениджър, работил съм за него преди) и не се учудвам, че предлагат добро качество

 3. Bobs says:

  Аз от много време съм на Cell Net и съм адски доволен от тях! Кабелите им са под земята, май навсякъде е оптика и реакцията е моментална -- за 3 години съм им се обаждал сигурно 3 пъти и се реагирали веднага.
  Ако имат покритие там където ще се местиш -- препоръчам ти ги!

 4. Ivaylo says:

  Megalan -- без забележка до ден днешен. Клиент съм им откакто влязоха в Люлин. Благодаря за инфото за TVNET. Щях да се подлъжа от новите им \"страхотни\" оферти.

 5. Dimitar says:

  Мегалан са номер едно.Никакви проблеми,прекъсвания нито на тв,нито на нет.Взели са много свестни момчета да бачкат,винаги с внимание!Колкото до TVNET(СКК) сега майка ми си има разправии с тях.Оказа се,че и без обвързващ договор трябвало да ги предупредиш три месеца предварително че се отказваш от услугите им.За такава мангалска история не бях чувал никога.25 лева за 74 АНАЛОГОВИ канала + ниска скорост интернет който прекъсва нон-стоп,а сега и тая идиотщина за предизвестието…Само им погледнете сайта и вижте за какви "оферти"става дума.Нищо не е ясно.
  "Само за 4'50лв на месец " или "Само за 6'00 на месец"-никъде не става ясно какво получава човек за толкова пари.
  И така искам да предупредя НИКОГА НЕ ИЗБИРАЙТЕ ТАЗИ ФИРМА TVNET.

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image