Archive for 2010

Дъвчете бавно за по-дълъг секс?

December 24th, 2010   

В ето тази статия Дъвчете бавно за по-дълъг секс става дума за това, че някакви учени направили изследване, което показало, че

"80% от мъжете, които не удовлетворяват достатъчно партньорките си, са склонни да поглъщат храната почти без да дъвчат."

и те стигнали до:

"Така учените стигнали до заключението, че ако искате да се радвате на дълъг и качествен секс, трябва да дъвчете бавно."

OMFG…

Колеги, не сте прави. Коректният извод е: Ако искате да се наслаждавате на храната и да дъвчете бавно, трябва да удовлетворявате достатъчно партньрките си.

Музичка за програмиргане: Jazz FM Lounge

December 19th, 2010   

Приятно, ненатрапчиво онлайн радио без реклами:

http://jazzfm.atlantis.bg:8000/JazzFMLounge_low.ogg

Музичка за програмиргане: Fireflight

December 18th, 2010   

Съвсем случайно попаднах на парче на групата Fireflight и направо ми падна ченето. Ебати и яката музика. Нещо средно е между Within Temptaion и Guano Apes.

Ето едно клипче за sample:

http://www.youtube.com/user/FireflightVEVO#p/a/u/2/pWRJAHaOrYg

Ето и линкове за сваляне на албумите:

http://zamunda.net/details.php?id=221182&hit=1

http://zamunda.net/details.php?id=136842&hit=1

Антиреклама на Bulgaria Air

December 17th, 2010   

Долната реклама тече(ше) по няколко сайта:

Само на мен ли ми се струва, че "стюардесата" изглежда уморена и усмихваща се насила?

Декларирам EOY

December 16th, 2010   

EOY = End Of Year

Поне от две седмици се канех да свърша това богоугодно дело, но ето, че днес вече мога да го направя съвсем спокойно: Декларирам край на годината. Накратко това означава: 1. Дойде време да се направи равносметка; 2. Не ме търсете за работа докато не започне следващата.

1. К'ви ги свърших

Това е секцията за отчет на свършените неща + човек сам да се похвали

1.1. Докарах Tangra framework-а до доста завършен вид. В него има има неща, които не съм видял да ги има в нито един друг PHP framework, като например wizards за генериране на прости страници, страници с грид и т.н. Като брой класове единствено Zend framework е по-голям. При последния release беше стигнал до 161-ва позиция в класирането на SourceForge (в което има над 100 000 проекта). За съжаление, въпреки че съм отделил повече от 7 години на този проект се оказва, че до голяма степен това време е било напразно -- така и не успях да заинтересовам PHP developer-и да го използват. Честно казано, изключително съм разочарован, но за това повече в секция "Некои съображения" по-долу…

1.2. Покрай новия апартамент се научих да правя саморазлични подове, да лепя плочки както и ред други строително-монтажни-ремонтни дейности. 2012, като се дестабилизират полюсите на земята и всички компютри изпушат -- ще имам реализация, а няма да умра от глад като програмист :-)

1.3. Научих се да програмирам за Android, което включваше да си припомня как се пише на Java (или по-скоро да я уча наново -- бях забравил всичко). Вече имам две апликации направени -- едната професионално за клиент, другата за собствен кеф/обучение. За в бъдеще мисля основно за Android да пиша, а PHP да бъде като допълнение (много от приложенията за телефони изискват сървърна част, т.е. Tangra-та не е зарязана, а е в "заспало" състояние, държейки табела "Ни съм умрела") :-)

2. К'ви не ги свърших

2.1. Не научих добре ингилизкия. Канех се да запиша някой advanced курс или поне да се занимавам самостоятелно, но така и не го направих и засега си оставам с english на "working level", което ще рече, че понякога се изразявам като индиански вожд: "Дайде една каса огнена вуда, ето ви Манхатън, тенк ю вери муч".

2.2. Не довърших ремонта в апартамента -- целия ентусиазъм и желание, които ме движеха месеци наред постепенно се изпариха, като се видя, че (more…)

Честит първи сняг ли?!?!

December 13th, 2010   

От много време насам се чудя, защо, аджеба, хората честитят първия сняг! Просто не мога да разбера какво хубаво има в това, че е паднал сняг, че да се честити.

Едно време, като бяхме деца -- да, тогава беше кеф -- отваряха се възможности за цял куп нови игри. Например бой със снежни топки, футбол на сняг, пързаляне с миниски…

В днешно време обаче, не само, че не виждам нищо хубаво, ами точно обратното -- само отрицателни неща: заледени пътища, затруднено пътуване до работа, задръствания, ядове, мръсотия, счупени крака, ударерни коли, "жълт сняг", "кафяв сняг" и т.н. и т.н. Но въпреки всичките гореизброени "благини" все ще се намери някой (или най-често някоя) да ти каже нахилен: "Честит първи сняг", все едно ти честити печалба от тотото или нова кола…. FFS!!!

Сега, вероятно е едно от моите асоциални проявления, но хора, моля ви се, не ми честитете първия сняг. За мен това е проклятие. Началото на наистина неприятната част от зимата, която ще продължи 4-5 месеца… Това е dark age в буквалния смисъл. Да се честити първия сняг на някого е все едно да го кълнеш: "Честита ти катастрофа с колата", "Честит хепатит" и т.н.

Естествено, намира се една група, която се кефи страшно на снега -- това са скиорите и те имат всички основания. Да сте живи и здрави, ама на снега мястото си му е по планините -- там да вали ако иска 2 метра… :-) В градски условия единственото смислено нещо, което може да се направи със снега е нещо подобно:

:-D

Айде със здраве и честит първи сняг!

Странност с фрийланс семинара

December 5th, 2010   

За добро или за лошо не стигнах до фрийланс семинара. Това, което силно ме учудва са две неща:

  • всичките 100+ места са били заети -- никога не съм си представял, че може да има толкова хора, които да се заинтересуват от подобно мероприятие (my bad)
  • повече от една седмица след семинара има всичко на всичко един блог постинг с отзив от него. Не ми се вярва останалите 99+ присъстващи да са дотолкова не-впечатлени, че да не драснат поне по два реда… wtf ffs?

Дойде време и тази година да си дадем лептата за Уикипедия

November 13th, 2010   

Едва ли има човек, който да използва интернет и да не е попадал на сайта на Уикипедия, търсейки информация по дадена тема. Уикипедия се издържа основно от дарения и ето, че и тази година дойде време всеки, който има желание да си даде лептата. Тук можете да прочетете повече: Апел от създателя на Уикипедия Джими Уейлс.

Знам, че повечете хора в БГ са мизерни цървули и тарикати на дребно, които се водят от принципа "Лайно да е, на аванта да е", но все пак, щом въобще сте попаднали на този блог вероятността да сте от тях е минимални и ви моля, ако можете да си го позволите -- последвайте горния линк и дарете някое друго евро на Уикипедия (минималното дарение е 1 евро). Нека дадем шанс на този безценен ресурс от информация да продължи да съществува и да бъде безплатен и без реклами.

МашЪла

November 9th, 2010   

(Клик за пълен размер)

Добре бе, аланколу, може ли да се излагате така. Разбирам и на двете места да беше написано неграмотно, ами горе на бялата табела е изписано правилно…

Покупка от САЩ?! WTF?

October 22nd, 2010   

Вчера получих email от Еконт със subject "Покупка от САЩ". Накратко, става дума за тяхна нова услуга, която предлагат: харесваш си нещо от e-shop, отиваш на сайта на Еконт, попълваш формуляр, плащаш и си чакаш стоката без да се притесняваш, че ще я спрат на митницата (от 01.01.2010 промениха минималните прагове, над които се начислява ДДС (за стоки извън ЕС). Преди беше $150, сега е (само) 30 лева (!)).

По принцип идеята им е похвална. След като преди години загубих буквално цял ден във разправия със Столична митница и се бях изприщил от разправиите с местните митнически аборигени (който не е имал вземане даване с митничари той не е видял както е истинска дерибейщина :-) ) вече не смея да поръчам нещо, което има опасност да бъде спряно на митницата и да трябва да повтарям упражнението. Има обаче един основен проблем с офертата на Еконт: (more…)