Новият Eclipse Helios + PDT -- много по-добър за PHP IDE

Публикувано / posted 2010-10-20 в категория / in category: Други, Инструментите на занаята
  

eclipse helios logoКакто бях споменал в тази публикация, безплатната алтернатива на Zend Studio за IDE за PHP е Eclipse + PDT. За съжаление предишните версии (Ганимед и Галилео) бяха прекалено бавни (почти неизползваеми, когато се ползва голям PHP фреймуорк + голям сайт). За щастие вече имаме Eclipse Helios, който е значително по-бърз, когато става дума за редактиране PHP код (най-лесно е да забележите това в метод на обект на голям клас с много "бащи" -- напишете $this->, shift-space и предложенията излизат веднага (при първо натискане е бавно, но всички следващи вече работят за част от секундата) . При Ганимед и Галилео това отнемаше при мен понякога над секунда-две(! (фуцк)).

Можете да го свалите оттук. Юруш (you rush) на маслините. :-)


2 Responses to “Новият Eclipse Helios + PDT -- много по-добър за PHP IDE”

  1. Аз съм още с Ганимед и наистина ми е бавничък. Ако твърдиш, че има драстична промяна в производителността, определено съм склонен да я пробвам :)

  2. Огнян says:

    Ако си под линукс ускоряването няма да е толкова забележимо. Специално за ctrl-space пичовете, които правят PDT отдавна обещават, че в Helios ще са оптимизирали драстично нещата (и явно са го направили).

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image