За риба на язивир Долна Диканя 2011-04-21

Публикувано / posted 2011-04-22 в категория / in category: За риба
  

Вчера се замъкнахме на Долна Диканя, за да проверим каква е хавата. За съжаление, явно все още е доста рано за риболов там -- водата е прекалено студена, рибата едвам-едвам мърда. Хванахме по едно рибе на човек, колкото да не сме съвсем капо. Стана хубав излет, поизпекохме се, но за риболов явно ще трябва да се изчака още около месец…

Може би, защото бяхме отишли в работен ден този път никой не събираше такса. Всъщност, освен нас сутринта нямаше жив човек на целия язовир. Чак следобед се появиха няколко ентусиаста, които се мъчиха около водната кула, но те не се застояха много.

Много фрапиращо беше, че на някои места рибата беше излязла близо до повърхността и можеха да се видят чудовищни екземпляри. На снимката по-долу се вижда един от тях, който беше сигурно 60-70 сантиметра (клик за пълен размер (не, че се вижда кой знай какво…)):

 

Другото, което си струва да се отбележи е, че имаше бая патици, които бяха изненадващо неплашливи и се доближаваха абсолютно безхаберно до нас на няма и два метра. Явно и други като нас са ги хранили с бели червеи :-):

 

 

 


One Response to “За риба на язивир Долна Диканя 2011-04-21”

  1. Колко пъти съм минавал покрай Долна диканя и никога не съм знаел че има риба.

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image